Spider-Man: Far From Home

Iedereen die bleef zitten tijdens de credits van Spider-Man: Far From Home, kreeg een onverwachts cadeautje voorgeschoteld: de terugkeer van J.K. Simmons' J. Jonah Jameson uit de originele Spider-Man-trilogie van Sam Raimi (voordat het MCU überhaupt bestond). Zijn toekomst ziet er rooskleurig uit!

Article continues after the ad

J.K. onthult in een podcast van PeopleTV dat hij een zogenoemd 'multi-picture-deal' tekende. Oftewel: een contract dat een acteur voor meerdere keren vastlegt voor een terugkeer in toekomstige MCU-films. De acteur zegt er wel bij dat Marvel Studios overigens niet verplicht is om J. Jonah Jameson ook daadwerkelijk te gebruiken, maar zo'n contract geeft wel extra zekerheid, zeker na de overweldigende ontvangst van zijn onverwachte comeback!

Spider-Man

Journalist J. Jonah Jameson van The Daily Bugle is één van Spider-Mans bekendste vijanden uit de comics. Hij maakt het leven van Peter Parker bijna altijd extreem zuur en laat geen kans liggen om Spider-Man zéér kritisch te achtervolgen en 'm als een of andere massamoordenaar te framen. J.K. Simmons was één van de hoogtepunten uit Sam Raimi's originele Spider-Man-trilogie (waarvan deel één nu op Netflix staat). Het is vrij uniek dat het MCU dit personage - gespeeld door dezelfde acteur - op deze manier terugbrengt. Of, anders gezegd: dat iemand uit het pre-MCU-tijdperk zijn Marvel-personage in het MCU opeens opnieuw mag spelen. Voor alle andere personages uit die Spidey-trilogie (nogmaals: vóór het MCU-tijdperk) geldt dat niet: die zijn uiteraard ge-recast.

Vervolg

Het vervolg op Spider-Man: Far From Home is nú al veelbelovend. Zoals je weet onthulde Jonah de identiteit van Spider-Man. Iets dat het leven van Peter Parker natuurlijk volledig overhoop gooit op een manier die hij nog nooit eerder meemaakte. Hoe hij daarmee omgaat, zien we (helaas) pas op 5 november 2021 - dan komt het vervolg op Far From Home uit. Check hier overigens hoe het veranderde MCU-schema er verder uitziet.