Will Stranger Things

We hebben allemaal wel eens een traantje gelaten om onze favoriete serie. Die tranen inspireerde OnBuy's TV Cinematic Department om eens een onderzoek te doen. Welke show laat ons het meest huilen en vult daarmee de meeste zwembaden?

Om de top 10 tranentrekkers uit Netflix te bepalen werden wereldwijd 2.936 Netflix-abonnees gevraagd naar de show waarbij ze moesten huilen. We houden je niet langer in spanning, dit zijn de tien meest genoemde namen.

Article continues after the ad

Breaking Bad op #1

Huh, heel onverwachts! Kijkers vinden Breaking Bad de zieligste show. De fans beschreven de serie met maar liefst 74.200 'trieste' woorden. De 271 sterfgevallen van personages, waarvan 8 hoofd- en terugkerende, hadden ook invloed hierop. Breaking Bad wint de prijs voor het hoogste aantal 'sad scenes’ in een serie, die kwam uit op 62. Het resultaat: 10 volle zwembaden met tranen. Zou het komen door het lot van Walter White?

Orange is the New Black vult zwembaden

Omdat OITNB meer kijkers heeft (zo’n 105 miljoen) wint deze gevangenisserie met afstand de prijs voor de meeste ‘swimming pools of tears’. Dat staat gelijk aan twee olymische zwembaden! De hoge score is een combinatie van ‘sad scenes’, ‘viewership’ en iets wat ‘crying volume’ heet. Wij hebben alleen geen idee wat zij met het laatste bedoelen.

Echte jank-series

When They See Us en 13 Reasons Why, series waarvan wij verwachten dat zij hoger zouden staan, eindigen met veel minder punten. De eerste vult zo’n vijf zwembaden, en maar vier zwembaden zijn er te vullen met tranen voor Justin, Hannah en Jessica.

Niet alleen Netflix kan er wat van. HBO’s Game of Thrones liet ons ook vaak genoeg een potje janken. Wij kozen de zeven zieligste scenes uit de GOT voor je uit.