Jason Statham

Acteur Brandon Lee overleed op de set van The Crow en het had niet veel gescheeld of actieheld Jason Statham was ongeveer hetzelfde overkomen. Hij beleefde een doodenge near death experience op de set van The Expendables 3.

Article continues after the ad

Jason legde in 2013 bijna het loodje bij een teststunt voor The Expendables 3. Hij moest op de set in Bulgarije een stukje rijden met een loodzware vrachtwagen. Pikant detail: eigenlijk enkele A-listers uit de film, waaronder Sylvester Stallone, ook in die truck zitten, maar omdat Jason ging testen, deed 'ie het nog alleen. Een gigantisch grote opluchting, bleek later.

De scène


Bijna dood

Jason vertelde ooit in de Tonight Show van Jimmy Fallon hoe het zo gruwelijk fout kon gaan. De remmen van de wagen blokkeerden waardoor de actieheld twee cameramannen raakte - hij dacht dat 'ie ze had vermoord (bleek overigens niet zo te zijn, zeggen we er maar even bij). Omdat hij niet kon remmen, scheurde hij van een klif af en dook hij met het gigantische bakbeest metersdiep de Zwarte Zee in. Holy shit

Jason kon ontsnappen

Misschien wist je het al, maar Jason was ooit een vrij goede schoonspringer. Hij heeft dus vel duikervaring. Dit kwam enorm goed van pas. Ondanks dat het letterlijk pikzwart was in die Zwarte Zee kon hij zich door al die zwemervaring toch uit die truck worstelen om omhoog te zwemmen.

Gelukkig stond het raam al open, anders praatten we nu héél anders. En thank god dat half Hollywood nog niet in die vrachtwagen zat. Maar, nog het ergste van allemaal: 'Sly' stond aan land gewoon heel chill de boel te filmen met zijn smartphone.

 

Levensveranderend

Jason gaf later in een interview met Red Bulletin aan dat hij na dit nare ongeluk anders over het leven denkt. "It’s a real recalibration of everything. From that day on, I’ve been so appreciative of life and being able to walk on the ground. I think we all need an experience like that; one that puts things in perspective." Euh... nee dank je! We passen.