30 deelnemers, 9 maanden, wilde dieren en ijzige kou

Op de Nederlandse buis duiken soms vreemde programma’s, maar over de grens kunnen ze er pas echt wat van. In Rusland komt nu een soort echte versie van The Hunger Games.

More content below the advertising

1,5 miljoen euro

Vijftien mannen en vijftien vrouwen, wilde dieren, ijzige kou en een geldprijs van 1,5 miljoen euro, daar draait het om in Game2: Winter. De deelnemers moeten zelf een flinke zak met geld op tafel leggen (lees: 157.000 euro) om deel te nemen aan het programma, minstens 18 jaar oud zijn en bovenal gezond in lijf en ledematen.

Game2: Winter

Het idee van Game2: Winter komt van de miljonair Yevgeny Pyatkovsky. De makers vergelijken het overigens niet met The Hunger Games, maar met Lost. Op het terrein dat zo’n 3 bij 3,5 kilometer groot is, zijn in totaal 2000 camera’s aanwezig en de kandidaten dragen zelf ook een camera bij zich. Voordat ze deelnemen aan het spel, krijgen ze survivaltraining.

Russische wetgeving

Maar daarna is het ’every man for himself’. De Russische wetten gelden gewoon in het gebied, dus wanneer iemand een misdaad begaat, kan hij of zij hier voor worden aangehouden. Mensen die kritiek uiten op het programma zijn echter bang dat geweld en verkrachtingen op de loer liggen. De producenten van Game2: Winter zijn hier namelijk niet verantwoordelijk voor.

1 juli 2017

En zijn het niet je mede-kandidaten die het op je gemunt hebben, dan zijn het wellicht de giftige slangen of beren die voor gevaar zorgen. Op 1 juli moet de bizarre show van start gaan, vanaf dan proberen 30 kandidaten er negen maanden lang het beste van te maken. Eerder afhaken is natuurlijk mogelijk, maar dan moet je zelf op de helikopter wachten voor medische hulp. Terugkeren in programma is er dan niet bij.

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!