Op de Nederlandse buis duiken soms vreemde programma’s, maar over de grens kunnen ze er pas echt wat van. In Rusland komt nu een soort echte versie van The Hunger Games.

Article continues after the ad

1,5 miljoen euro

Vijftien mannen en vijftien vrouwen, wilde dieren, ijzige kou en een geldprijs van 1,5 miljoen euro, daar draait het om in Game2: Winter. De deelnemers moeten zelf een flinke zak met geld op tafel leggen (lees: 157.000 euro) om deel te nemen aan het programma, minstens 18 jaar oud zijn en bovenal gezond in lijf en ledematen.

Game2: Winter

Het idee van Game2: Winter komt van de miljonair Yevgeny Pyatkovsky. De makers vergelijken het overigens niet met The Hunger Games, maar met Lost. Op het terrein dat zo’n 3 bij 3,5 kilometer groot is, zijn in totaal 2000 camera’s aanwezig en de kandidaten dragen zelf ook een camera bij zich. Voordat ze deelnemen aan het spel, krijgen ze survivaltraining.

Russische wetgeving

Maar daarna is het ’every man for himself’. De Russische wetten gelden gewoon in het gebied, dus wanneer iemand een misdaad begaat, kan hij of zij hier voor worden aangehouden. Mensen die kritiek uiten op het programma zijn echter bang dat geweld en verkrachtingen op de loer liggen. De producenten van Game2: Winter zijn hier namelijk niet verantwoordelijk voor.

1 juli 2017

En zijn het niet je mede-kandidaten die het op je gemunt hebben, dan zijn het wellicht de giftige slangen of beren die voor gevaar zorgen. Op 1 juli moet de bizarre show van start gaan, vanaf dan proberen 30 kandidaten er negen maanden lang het beste van te maken. Eerder afhaken is natuurlijk mogelijk, maar dan moet je zelf op de helikopter wachten voor medische hulp. Terugkeren in programma is er dan niet bij.