Temptation Island-presentatoren Annelien Coorevits en Rick Brandsteder

Afgelopen donderdag ging het nieuwe seizoen Temptation Island met slechts matige kijkcijfers (op tv, niet op Videoland) van start. Zijn we er na 4 (vernieuwde) seizoenen alweer op uitgekeken of hebben alle kijkers de tv verruild voor de digitale wegen? Wie in ieder geval niet op elkaar zijn uitgekeken: déze koppels die 'de ultieme relatietest' gewoon overleefden!

Temptation Island 2016

In 2016 kwam Temptation Island na 7 jaar weer terug op de buis. Ayse & Haroon, Kirsten & Regilio, Jolien & Luc en Louise & Marvin durfden als eerste de grote en vernieuwde relatietest weer aan. Of dat eerste koppel nog bij elkaar is, is ons wat vaag: de twee zijn niet meer te vinden op sociale media. Maar gelukkig houdt één stel de eer hoog.

Kirsten & Regilio

Kirsten en Regilio bewijzen dat Temptation Island niet het einde van je relatie hoeft te betekenen. De twee hielden het in 2016 apart van elkaar goed vol, al bleef er altijd wel twijfel bestaan of Regilio nu iets gedaan had op zijn dreamdate met verleidster Jill. Daar zullen we nooit antwoord op krijgen, maar Kirsten heeft zich er in ieder geval bij neergelegd. De twee maakten namelijk vlak na de opnames bekend dat ze een kindje verwachtten, zijn inmiddels getrouwd en in 2019 kwam daar hun tweede zoontje Javen bij. Wat een geluk!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kirsten Kievit (@kirstenkievit) op


Temptation Island 2017

Iedereen ging vreemd in het spraakmakende seizoen uit 2017. Lize vocht niet voor haar liefje Jefferson, maar ging er met verleider Ken vandoor. En datzelfde gold voor Marijn, die er een relatie met Pommeline Tillière aan overhield (de verleidster die later weer opdook in de VIP-editie van Temptation Island met Fabrizio) en daarmee zijn vriendin Lisa in de hoek liet staan. Maar ondanks al die slippertjes zijn er nu toch nog wat koppels samen…

Article continues after the ad

Rosanna & Niels

Uit, aan, uit, aan. Niels en Rosanna tonen ons wat een knipperlichtrelatie voorstelt. De twee deden niet één maar twee keer mee aan Temptation Island: in 2017 en aan de VIP-editie in 2018. Beide keren ging het behoorlijk mis (hallo, Alex en Fabiola) en toch kwamen ze altijd weer bij elkaar. Opzet of niet, het stel – dat niet vies is van wat plastische chirurgie – is nu verloofd en wie weet zien we ze vlak voor het huwelijk nog eens terug in het programma.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Temptation Island (@temptationisland) op


Jolien en Herbert

Zij mocht niets (al trok ze zich daar tijdens Temptation Island even niets van aan) en hij mocht alles (zoals in bed duiken met verleidster Saartje). De kijker had met Jolien te doen. En hoewel het er even op leek dat ze ook echt uit elkaar gingen na hun deelname, verbaasden ze vriend en vijand door dat juist niet te doen. Inmiddels zijn ze ouders van een ontzettend schattig zoontje en zijn ze al meer dan negen jaar bij elkaar. Eind goed, al goed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jolien Lisa Puype (@jolienliisa_) op


Temptation Island 2018

Van Timtation (die later nog eens als verleider mee wilde doen), Megan die bijna ging samenwonen met verleider Joshua tot aan de knallende ruzie tussen Daniëlle en Mezdi. Na het spraakmakende seizoen van 2017 volgde er opnieuw een heerlijk seizoen in 2018. Opnieuw gingen vier koppels de test aan, maar nu - bijna twee jaar later - is niemand meer bij elkaar. Jeremy en Vanessa hielden het nog het langst vol: hun relatie strandde eind 2019. En dat terwijl de twee eerder nog plannen hadden om te gaan samenwonen. Helaas! 

Temptation Island VIPS 2018

In 2018 gingen voor het eerst enkele VIPS de relatietest aan, maar die deden qua gefaalde relaties niet onder voor de 'normale' deelnemers. Donny Roelvink en Amijé hebben inmiddels andere liefjes gevonden en ook Utopia-bekenden Ruud en Rowena maakten kort na de opnames bekend dat ze uit elkaar gingen. Rosanna en Niels slaagden niet in de test, maar zoals we hierboven al deelden, zijn ze nog wél samen. En dan hebben we nog het enige niet-VIP-koppel in dit lijstje...

Gelina en Stefano

Wie had verwacht dat Gelina en Stefano nog samen waren? Wij niet! Stefano loog namelijk glashard tegen zijn vriendin op het kampvuur: hij zou niets gedaan hebben op zijn dreamdate met Zwanetta en hij had ook geen geschiedenis met verleidster Danique. Fout gedacht. De camera's en de microfoons vingen namelijk alles op én dat beeld kreeg Gelina dan ook te zien. Einde relatie (voor even), maar blijkbaar heeft Gelina haar vriend weer vergeven. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fitness trainer (@gelina_eliza) op

 

Temptation Island 2019

Na twee heftige seizoenen was de reeks in 2019 ronduit saai te noemen (al gold dat niet voor de nasleep ervan). Vooral Laura en kickbokser Roger kregen hierdoor behoorlijk wat voor hun kiezen – al had niemand aan zien komen dat Laura naast online reacties het offline ook moest ontgelden en dat de twee kort na hun deelname nog uit elkaar gingen ook. Net zo spraakmakend was het bericht van Demi, die een video plaatste waarin te zien was hoe ze Sidney met een ander meisje betrapte. Auw! Gelukkig is er ook goed nieuws..

Rodanya en Morgan

We durven niet met zekerheid te zeggen of Rodanya en Morgan nog bij elkaar zijn, maar sinds hun deelname is er veel gebeurd. Zo bleek Rodanya kort na de opnames zwanger te zijn van haar eerste kind. Maar wie was de vader? Morgan dus! Hoewel Rodanya tijdens de relatietest vreemdging (en dit niet wilde toegeven) heeft hij haar blijkbaar toch vergeven. En zo heeft zij hem weer vergeven voor het feit dat hij de eerste maanden van de zwangerschap er niets mee te maken wilde hebben. Inmiddels genieten ze van hun kindje, maar of de liefde tussen de ouders ook echt is opgebloeid, weten we niet. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RODANYA KELSEY (@rodanyakelsey) op

 

Milou & Heikki

Milou en Heikki zijn wel de Rosanna en Niels van hun seizoen. De twee wisten het tijdens de relatietest nog aardig vol te houden, maar kort na de opnames ging het toch fout. Milou twijfelde teveel en duwde Heikki weg, maar kreeg al snel spijt. Niet voor niets wordt altijd gezegd dat dat te laat komt, want op het moment dat Milou zich realiseerde dat ze Heikki toch wel miste, bleek hij al een nieuwe relatie te hebben. Niet getreurd voor Milou, want kort daarop liep die relatie op de klippen en had Milou weer vrij spel. Voor hoelang dat duurde, want... ook dat liep stuk. Inmiddels zijn we bij poging nummer zoveel aanbeland, maar door hun insta-pagina's lijkt het toch overduidelijk dat ze samen zijn en inmiddels samenwonen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Temptation Island (@temptationisland) op


Temptation Island VIPS 2019

Tot slot kregen we na het matige Temptation Island in 2019 ook weer een VIPS-seizoen voorgeschoteld. En daar ging het er - voor de kijker - beter aan toe: YouTuber Thomas - die nog beticht werd van een 'fake'-relatie - had het wel erg gezellig met Daniëlle, Channah en Quentin vertrokken (met ruzie) vroegtijdig van het eiland vanwege een zwangerschap, oud-verleiders Fabrizio en Pommeline gingen ondanks hun 'redelijke' poging uit elkaar en tot slot bleek Damian in de ogen van Shirley ook geen perfecte match. Maar wie was dan wel sterk genoeg?

Channah en Quentin

Met een kindje op komst, was het voor Quentin en Channah te hopen dat ze de gebeurtenissen op Temptation Island snel achter zich konden laten. Of dat ook is gebeurd, is nog maar de vraag. Nog geen maand geleden gaf Channah duidelijkheid: de twee wonen samen, delen een bed, voeden samen hun zoontje op en de realityster staat zelfs open voor een tweede kind. Maar hoe zit het dan met die relatie? Channah en Quentin proberen er veel over te praten en hoewel er momenten zijn dat Channah de handdoek in de ring wil gooien, is de wil om er iets van te maken toch groter. We duimen op het beste! 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Channahkoerten (@channahkoerten) op


Orpheo en Liessinde

Na het horen van een aantal bijzondere (en vrouwonvriendelijke) uitspraken van Orpheo had iedereen maar één advies aan Liessinde: Vlucht! Maar daar heeft ze slechts kort naar geluisterd. In oktober 2019 maakten de twee nog bekend dat ze 'als collega's verder gingen', maar daar blijkt inmiddels niets meer van waar: Orpheo en Liessinde vonden namelijk toch weer het liefdesgeluk bij elkaar. Onlangs leek het er nog op dat Liessinde zwanger zou zijn, maar de foto die ze hadden geplaatst, bleek alleen een aankondiging voor een nieuwe website. Tja, als zij maar gelukkig zijn toch?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Liessinde Ferrier (@liessinde.ferrier) op


Temptation Island is iedere woensdagavond om 20:30 uur te zien op RTL5. Op Videoland kun je één aflevering vooruitkijken.