Helen en Linda

Goedemorgen Nederland-presentatrices Lisette Wellens en Nikki Herr en vrienden Johnny de Mol en Dennis Weening zetten zich deze week bij Deze Quiz is Voor Jou in voor Helen en haar man Patrick. En dat deden ze duidelijk niet onverdienstelijk! 

Article continues after the ad

Maar voordat het zover was, legde Helens dochter Kelly uit waarom het geld zo nodig is! 

Levensbedreigende ziekte

Helen en Patrick zijn beiden erg ziek. Hun dochter Kelly heeft ze daarom opgegeven. "Mijn moeder heeft vorig jaar te horen gekregen dat ze sclerodermie heeft, een verharding van de bindweefsel in haar lichaam waardoor de organen worden aangetast en haar weerstand verlaagd is." Mede hierdoor kan Helen haar werk als kapster niet meer uitvoeren. "Het is nu eigenlijk wachten tot het misgaat. Ze kan niet meer knippen, niet meer met ons mee naar sport, niet meer zelf douchen en niet meer autorijden. Ja, we zijn 24/7 aan het zorgen voor mijn moeder." 

Doel van het geld

Ook Kelly's vader is niet gezond. Hij is vanwege zijn COPD, reuma en diabetes afgekeurd en zit daardoor ook noodgedwongen thuis. "Door mijn ouders' ziekte zijn ze in de uitkering belandt, waardoor ze nu schulden hebben. Ze doen hun uiterste best om alles te betalen, maar dat gaat nu niet." En dat heeft impact op het hele gezin. "Daarom zou ik het geld gebruiken voor de schulden, het rolstoelvriendelijk maken van het huis en de begrafenis van mijn moeder. Ik denk dat er daardoor heel veel rust komt. Dan gaat ze weer lachen." 

Stil van

Kelly kreeg de studio volledig stil met haar emotionele verhaal. Genoeg reden dus voor de BN'ers om hun beste beentjes voor te zetten. Na drie spannende speelrondes en de finale kon Linda Helen verrassen met €38.300. En die verrassing maakte diepe indruk. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben helemaal flabbergasted en dat gebeurt me niet vaak." 

Bekijk hieronder het verrasmoment.

Ook bij de kijkers thuis was er emotie, al overheerste de angst. Lees hieronder enkele berichten! 

Deze Quiz Is Voor Jou is iedere zondagavond om 20.00 uur te zien op SBS6. Lees hier waar het geld vorige week naartoe ging.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.