It's a good time to be alive. Ouderwets zappen zit er (bijna) niet meer in, het aanbod is waanzinnig en jij kunt kiezen wat je wil. Lekker natuurlijk, maar soms hunkeren we naar de dagen dat je uit school (en met een strakke planning) voor de buis zat. In een verwoede poging deze gloriedagen te herleven doen we een oproep aan de Nederlandse tv: haal deze 10 pareltjes terug! Geen reboots, maar gewoon zoals ze toen ook waren!

Shin Chan

Coolie joelie! Ongegeneerd fout, politiek incorrect en intens dom. Shin Chan was gewoon fucking awesome. Omdat we geen fluit uitvoeren op de redactie, hebben we even een afleveringetje teruggekeken. Met succes. Als een stel kinderachtige twintigers dit leuk vindt, is Nederland hier wel klaar voor.

 

Cribs

Hello, I’m *insert random celebrity* and welcome to my crib. Met MTV Cribs konden we ons een half uurtje lang vergapen aan luxe pandjes van acteurs, zangers en (in latere seizoenen) vergane glorie. De opzet was simpel, de uitvoering altijd hetzelfde en toch genoten we er intens van. Hier een (bij gebrek aan beter) met een aardappel gefilmde aflevering:

 

Scrubs

Een betere wegkijk-sitcom bestaat er niet. Scrubs is zo’n serie waar je ten alle tijden in kunt stappen. Daarnaast heeft het de bromance nieuw leven ingeblazen. J.D. en Turk zullen altijd een speciaal plekje hebben in ons hart. Enfin, hier nog even een klassiekertje om je goed bij te voelen.

More content below the advertising
 

Dragonball Z

Een steevast prikkie als je thuiskwam van school. Goku en Vegeta die Frieza kapot beuken… of een stel androïden… óf elkaar. Dragonball Z was een serie die zichzelf constant overtrof. Een Super Saiyan niet gek genoeg? Fuck it, we geven ze tyfuslang haar en geen wenkbrauwen. Kamehamehaal dit terug!

 

Sex and the City

We hebben nogal wat te danken aan Sex and the City. Crop tops, fanny packs, een cast-fittie, Manolo Blahnik-stilleto’s en natuurlijk de immense populariteit van de Cosmopolitan. Om die gloriedagen nog één keer te herleven, zijn we best te porren voor een binge-sessie. Gewoon ouderwets op tv natuurlijk.

 

Oppassen!!!

Zeg eens eerlijk: wie ging er niet iedere zaterdagavond zitten voor een portie Bol & Buys? We missen die dagen, dus een Oppassen!!!-marathon zou niet verkeerd zijn. Misschien als we BNNVARA lief aankijken?  

 

Fresh Prince of Bel-Air

In Nederland born and raised, voor de tv I spent most of my days. En meer dan eens was dat The Fresh Prince of Bel-Air. Deze sitcom had swag, jus en lekkere humor. Het gaf ons Will Smith, The Carlton en Uncle Phil. Wat wil je verdomme nog meer? Nou, niet dit.

 

Buff the Vampire Slayer

Voordat Joss Whedon MCU-fanboys liet klaarkomen met The Avengers, maakte hij series. Eén van die series was Buffy the Vampire Slayer. Een bijzondere mix van horror, comedy en drama. Steengoed en retevermakelijk. Wij zouden het niet erg vinden om een paar reruns mee te pakken.

 

3rd Rock from the Sun

John Lithgow en een jonge Joseph Gordon-Levitt als een stel aliens? In eerste instantie voelde het aan als een goedkope Mork and Mindy-kopie, maar de serie groeide uit tot een volwaardige classic.

 

Zoop

Wij missen Zoop. En jullie missen Zoop. En Zoop mist Zoop. Dat laatste wel duidelijk toen Veronica Magazine ze vorige jaar aan de tand voelde over een eventuele reboot. Goed, die zit er (vooralsnog) niet in, dus met reruns nemen we ook genoegen. Kom maar door!

 

More content below the advertising

We genieten al jaren van fantastische optredens uit The Voice of Holland en natuurlijk ook van de ‘momentjes’ (zoals deze onvergetelijke nippleslip) en Anouks snoeiharde opmerkingen. We zitten momenteel middenin de liveshows, maar: wat zijn nu de beste liveoptredens van de afgelopen jaren?

10. Jennie Lena – I’ll Be There

Haar auditie – waarin ze Who’s Loving You zong – ging kneiterviral en Jennie Lena stelde ook in The Liveshows niet teleur. Absoluut niet zelfs! Ze knalde er in de eerste liveshow keihard in met haar intens vrolijke versie van Mariah Careys I’ll Be There.
 

 

More content below the advertising

9. Ben Saunders – If You Don’t Know Me By Now

Natúúrlijk mag Ben Saunders niet ontbreken in een Voice-lijstje en daarom pakken we zijn live-vertolking van If You Don’t Know Me By Now er graag bij. We zijn zijn superauditie in het eerste Voice-seizoen nog lang niet vergeten. Ben ging viral in een tijd dat het woord nog niet eens bestond!
 

 

8. Pleun Bierbooms en Waylon – From This Moment

Net als bij Ben Saunders hoor je ook van deze winnaar niets meer… Pleun won het 2017-seizoen en zette in de finale een paar puike performances neer. Samen met coach Waylon deed ze ook nog even een prachtige ballade. From This Moment van Shania Twain. Aww…
 

 

7. Dwight Dissels – I Won’t Give Up

De man met de hemelse stem en de loepzuiver uithalen. Hij waagde zich in de tweede liveshow van zijn seizoen aan de hitballade van Jason Mraz. Vooral ook zo goed door de discussie die hierna losbarstte. Waylon vond het maar niets en coach Ali gaf een 10!
 

 

6. O’G3NE – Change Will Come

Lisa, Amy en Shelley kennen we nu vooral van het Eurovisiesongfestival 2017, waarin de meidengroep het… ja, redelijk deed met een elfde plek. Hiervoor braken ze snel door na hun deelname aan The Voice. Deze versie van Change Will Come kwam nog vóórdat ze uiteindelijk wonnen in de finale.
 

 

5. Marco Borsato met Maan – Voorbij

Maan bewijst (net als O’G3NE overigens) dat je na The Voice niet per se in een zwart gat van vergetelheid hoeft te vallen. Kiezen uit één van haar liveperformances is best moeilijk, maar dan gaan we toch voor haar duet met coach Marco uit de finale. Lekker janken!
 

 

4. Romy Monteiro – I Will Always Love You

Op 1:16 bewijst de toen nog niet zo bekende Romy Monteiro met een power-uithaal van jewelste waarom ze nu zo’n grote musicalster is. Fan-tas-tisch!
 


 

3. Shirma Rouse – End Of The Road

Bewees vóór haar deelname aan The Voice in 2013 natuurlijk al dat ze de pannen van het dak kon zingen. Zo was ze jarenlang achtergrondzangers voor Anouk. Met dit spetterende optreden in de liveshow bewees ze voor eens en voor altijd dat ze prima op eigen benen kan staan. Genieten!
 

 

2. Jim van der Zee – Vincent

Al vanaf de eerste liveshow wist alles en iedereen het eigenlijk al zeker: die Jim, die gaat gewoon winnen. Zijn sublieme vertolking van Don McLeans Vincent katapulteerde hem meteen tot topfavoriet van het seizoen. Vier tienen!
 

 

1. Kimberly – Earth Song

Om één of andere onbegrijpelijke reden belandde Kimberly niet in de finale vorig seizoen. Hoe het ook komt (volgens Anouk omdat Nederlanders een idioot volk zijn), haar versie van Earth Song blies iedereen omver. Om bij Anouk te blijven: “Het is bizar goed!”
 

 

Showbizzkoning Albert Verlinde gaat stug door met roddelprogramma 6 Inside, ondanks intens slechte kijkcijfers. “We zijn ontzettend fijn bezig!”

More content below the advertising

Zo vertelde Verlinde gisteren bij de perspresentatie van zijn nieuwe musical Anastasia. Uiteraard weet hij ook dat het écht beter moet: “Kijk, natuurlijk wil ik dat er meer mensen kijken dan nu doen.” Het kijkersaantal zit in een vrije val: het begon met ruim 300.000 kijkers, maar zakte al snel naar iets meer dan 217.000 kijkers.
 

 

Nieuw laagterecord

En die 217.000 was nog érg veel vergeleken met de cijfers van vorige maand. Toch kan het nóg erger want ook gisteren keek er weer bijna niemand naar de SBS6-show. Er zaten slechts 108.000 mensen voor de buis, zo bewijzen cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een nieuw dieptepunt.

Eerder gingen de heren van VI al helemaal los op de eigen collega's van 6 Inside.
 

 

Komt goed!

Verlinde is er tóch van overtuigd dat het nog wel goedkomt met 6 Inside. Hij en zijn crew gaan hoe dan ook door. “Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen ervoor gaat en er ook in gelooft.” Ook geeft hij toe dat het tijdstip (18:00) gewoon moeilijk is en dat mensen gewend zijn dan eerder naar RTL of NPO 1 te kijken.

De Mol houdt vol

6 Inside komt uit de doorgaans geniale koker van John de Mol. Verlinde benadrukt dat ook de grote baas nog altijd in het programma gelooft. “Dus wij bouwen vrolijk door. Wij geven absoluut de moed niet op.”