Vannacht worden in Los Angeles de Oscars uitgereikt. Deze acteurs begonnen in goedkope horrorfilms, maar werkten zich naar de absolute top van Hollywood!

More content below the advertising

Leonardo DiCaprio

Critters 3 (1991)

Iedereen zou deze prettig gestoorde horrorkomedie over vraatzuchtige buitenaardse wezens allang vergeten zijn, als het niet het filmdebuut was van een piepjonge Leonardo DiCaprio. De wereldster speelt hier de rol van Josh, het zoontje van een gierige huisbaas van het appartement waar de titelmonsters huishouden. Bijna een kwart eeuw later (en vijf nominaties verder) won DiCaprio een Oscar voor zijn rol in The Revenant. De aanhouder wint!

Tom Hanks

He Knows You’re Alone (1980)

Tom Hanks was vooral aan het eind van de vorige eeuw een van de populairste acteurs in Hollywood. Zo won hij Oscars voor zijn rollen in Forrest Gump en Philadelphia. Daarnaast werd hij genomineerd voor zijn werk in films als Cast Away en Saving Private Ryan. Vijfentwintig jaar voor de populaire acteur het eremetaal in ontvangst mocht nemen, speelde hij een bijrol in He Knows You’re Alone. In deze duffe slasher heeft een seriemoordenaar een voorkeur voor jonge bruiden. Hanks speelt een psychologiestudent die de zaak onderzoekt.

Charlize Theron

Children of the Corn III: Urban Harvest (1995)

De Stephen King-verfilming Children of the Corn was al geen topper, maar dat weerhield de studio er niet van om nog eens acht (!) vervolgen uit te brengen. In het derde deel verruilt de moorddadige sekteleider Eli het stille platteland voor de drukte van Chicago. Charlize Theron heeft een figurantenrol als sektelid. De Zuid-Afrikaanse actrice zou het jaar erop meer indruk maken als sexy femme fatale in de misdaadfilm 2 Days in the Valley. In 2003 won ze een Oscar voor haar rol als een seriemoordenaar in het waargebeurde drama Monster.

Matthew McConaughey en Renée Zelwegger

The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994)

Wie denkt dat de bliksem niet twee keer kan inslaan, heeft overduidelijk nog nooit The Return of the Texas Chainsaw Massacre gezien. In deze grimmige horrorfilm komen toekomstige Oscarwinnaars Matthew McConaughey en Renée Zelwegger lijnrecht tegenover elkaar te staan: hij als gewetenloze psychopaat, zij als zijn slachtoffer dat er alles aan moet doen om te overleven. Later zouden McConaughey en Zelwegger Oscars winnen dankzij hun rollen in respectievelijk Dallas Buyers Club en Cold Mountain. Fun fact: het duo speelde een jaar eerder samen in de onweerstaanbare high school-komedie Dazed and Confused!

Eervolle vermelding: Johnny Depp

A Nightmare on Elm Street (1984)

Toegegeven, Johnny Depp heeft nog nooit een Oscar gewonnen. Maar zijn eerste filmrol in A Nightmare on Elm Street is letterlijk en figuurlijk een droomdebuut. Daarnaast kwam Depp drie keer akelig in de buurt van het gouden beeldje met nominaties voor Finding Neverland, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. In de horrorklassieker van Wes Craven speelt Depp de rol van de rebelse Glen. Zijn dood door de hand(schoen) van Freddy Krueger is misschien wel de bloederigste uit de serie!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.