Het nieuwe seizoen van Netflix’ hitserie Stranger Things laat nog even op zich wachten, maar langzaamaan verschijnen wel steeds meer details over de langverwachte derde reeks afleveringen. Zo is uitgelekt welke nieuwe personages in het fictionele stadje Hawkins zullen opduiken en is een nieuwe actrice - de dochter van twee grootse Hollywoodsterren - toegevoegd aan de cast.

Article continues after the ad

Thurman things

Niemand minder dan Maya Thurman-Hawke, de dochter van acteurs Uma Thurman en Ethan Hawke, maakt haar opwachting in het derde seizoen, zo meldt Variety zojuist. De 19-jarige, die momenteel te zien is in de BBC-serie Little Women, zal in het nieuwe seizoen een 'alternatief meisje' spelen, dat verveeld is door haar baantje. Tijdens haar zoektocht naar avontuur ontdekt ze een groot geheim in Hawkins.

Grotere rol voor Lucas’ zusje

Netflix heeft vandaag ook onthult dat Priah Ferguson (11), die in het tweede seizoen van Stranger Things briljant debuteerde als Erica Sinclair, het kleine zusje van Lucas, een grotere en terugkerende rol krijgt in de serie.

Spoiler alert!

Volgend seizoen verschijnen nóg meer nieuwe Hawkins-inwoners ten tonele, zo blijkt uit uitgelekte casting calls. Zo blijken de makers op zoek naar een acteur die de rol van de ‘sneue en egoïstische’ burgemeester van het Stranger Things-stadje - die voorlopig Larry Kline heet - op zich kan nemen. Het tweede nieuwe personage zou ene Bruce zijn, een seksistische journalist met viezig haar en een slordig uiterlijk. 

Niets is wat het lijkt…

Als laatste wordt er gezocht naar een geschikte actrice voor de rol van Patricia Brown, een sympathieke bejaarde buurvrouw van één van de hoofdrolspelers. Ze houdt van tuinieren en praat graag met de jongeren die haar huis passeren, maar wat niemand weet, is dat de onschuldig lijkende vrouw een geheime link heeft met The Upside Down

Het derde seizoen van Stranger Things wordt verwacht in 2019. Een definitieve release date is nog niet bekend.