Naast aankomende Marvelfilms, zijn er ook een hele hoop nieuwe Marvel-televieseries onderweg. Hier een overzicht welke superheldenseries in 2017 en 2018 verschijnen!

Article continues after the ad

The Defenders

Vanaf 18 augustus 2017 (Netflix)

Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist komen bij elkaar om de wereld te redden. Samen nemen ze het op tegen superschurk Alexandra, gespeeld door niemand minder dan Sigourney Weaver.

Inhumans

September 2017 (ABC)

Marvel's Inhumans gaat over de koninklijke familie van Inhumans, die versplinterd raakt door een staatsgreep. De Inhumans weten te ontsnappen naar Hawaii, waar hun interactie met de mensheid en wereld om hen heen niet alleen hun eigen redding blijkt, maar ook die van onze planeet.

De eerste twee afleveringen (gemaakt door de Nederlandse producent en filmmaker Roel Reiné) worden begin september in meer dan duizend IMAX-bioscopen over de hele wereld vertoond, waaronder ook in Nederland. De rest van de serie is te zien op ABC.

The Gifted

Herfst 2017 (FOX)

In The Gifted komt het leven van een doorsnee familie volledig op z’n kop te staan nadat ze ontdekken dat hun kinderen mutanten zijn. Voor de leken: mutanten zijn mensen die door een genetische afwijking speciale krachten bezitten. Het gezin moet vluchten voor de kwaadaardige regering en sluit zich aan bij een ondergronds mutantennetwerk. 

De serie is van X-Men-regisseur Bryan Singer (X-Men, X2, X-Men: Days of Future Past en X-Men: Apocalypse).

The Punisher

2017 (Netflix)

Na de moord op zijn gezin is Frank Castle zowel de jager als de prooi. In de onderwereld wordt hij bekend als The Punisher. Met Jon Berthal (The Walking Dead) in de titelrol van de vuurwapengevaarlijke antiheld.

Daredevil seizoen 3

2018 (Netflix)

Matt Murdock, die als kind blind werd, strijdt overdag als advocaat en ’s nachts als superheld Daredevil tegen de onrechtvaardigheid in Hell’s Kitchen, New York.

Jessica Jones seizoen 2

2018 (Netflix)

Ook in Hell’s Kitchen is privédetective Jessica Jones, geweld door een traumatisch verleden, op zoek naar haar belager voordat hij meer kwaad aanricht.

Luke Cage seizoen 2

2018 (Netflix)

Door een mislukt experiment krijgt Luke Cage superkracht en een extreem goed uithoudingsvermogen. Hij ontsnapt uit de gevangenis en wordt een in te huren superheld.

Legion seizoen 2

2018 (FX)

David Haller denkt dat hij gek is. Hij heeft bizarre visioenen en is vaste gast bij psychiatrische ziekenhuizen. Maar dan ontdekt hij dat er misschien helemaal niks mis met hem is. Hij blijkt een mutant te zijn met bijzondere krachten.

Cloak & Dagger

2018 (Freeform)

De serie wordt naar verluidt een soort ’superheldenliefdesverhaal’ over twee tieners met compleet andere achtergronden. Tijdens hun relatie moeten ze zien om te gaan met verkregen superkrachten.