Love Island, Sha, Miss Nederland

Afgelopen weekend vonden de voorrondes van de Miss Nederland-verkiezing 2020 plaats. Van de in totaal 80 deelnemers zijn er nu nog maar 10 over die binnenkort strijden in Op jacht naar de kroon en daar zitten twee bekende gezichten tussen.

Article continues after the ad

De eerste is Love Island-ster Sha (volledig: Sharida). Via Instagram maakt ze het heugelijke nieuws bekend. "Het hoge woord is eruit. Ik ben één van de tien prachtige finalisten (want het zijn allemaal echt toppers) die op jacht gaat naar de kroon van Miss Nederland Universe 2020", schrijft ze bij een video van de Telegraaf. Ze wil zich als Miss graag inzetten voor gelijkheid. "Nu helemaal met Black Lives Matters, maar ook met het feminisme en transgenders", legt ze uit. "Ik ben echt voor gelijkheid en het doorbreken van het taboe. Het wordt weleens tijd. Het is 2020, kom op"

 

Expeditie Robinson-finaliste

Sha neemt het onder andere op tegen Dominique Hazeleger, die in 2018 als onbekende Nederlander de finale nipt verloor van boer Jan. Zij laat via Instagram weten: "Als je het nog niet hebt gemerkt, ben ik dit weekend naar de casting van Miss Nederland geweest en heb ik de laatste 10 gehaald. Ik ben echt opgewonden voor het avontuur samen met de andere meisjes en kan niet wachten om het te delen. Houd het dus in de gaten!" 


Vanaf 20 september is hun avontuur te volgen in het RTL-programma Op jacht naar de kroon. In het najaar wordt bekend wie Sharon mag opvolgen.