Van Alf tot Married with Children, de series uit de 80s die binnenkort een reboot krijgen zijn niet meer op één hand te tellen. Wij doken de archieven in van Veronica Magazine om te zien welke televisieklassiekers volgens ons rijp zijn voor een reboot!

The Wonder Years

In deze hartverwarmende hitserie probeert de jonge tiener Kevin (Fred Savage) zijn plekje te vinden in de wereld van de roerige jaren 60. Kevin maakte geen wereldschokkende dingen mee. Zijn problemen varieerden van liefdesverdriet tot een lastige huiswerkopdracht. Maar juist dat maakte het zo herkenbaar voor de kijkers die samen met Kevin opgroeiden.

We hoeven geen reboot te zien van The Wonder Years, maar een vervolg met de originele cast zou te gek zijn. Wat doet Kevin tegenwoordig voor werk? Is hij nog steeds bevriend met Paul? En natuurlijk de belangrijkste vraag: zijn Kevin en Winnie niet stiekem toch een setje?

Buck Rogers

Na het succes van Star Wars verschenen verschillende televisieseries die een graantje probeerden mee te pikken van deze blockbuster. De belangrijkste zijn Battlestar Galactica en Buck Rogers. Aangezien Battlestar Galactica al een prima remake heeft gekregen in 2003, is het hoog tijd voor een nieuwe reeks van Buck Rogers!

Buck Rogers is een astronaut die na een rampzalige testvlucht ruim 500 jaar later ontwaakt op aarde. Maar op zijn oude thuisplaneet is niets meer hetzelfde… Buck Rogers was een lekker ouderwets pulpavontuur vol aliens, superschurken, ruimteschepen, robots en sexy spacebabes. Schroef de speciale effecten op, houd de campy knipoog intact en je hebt een hit!

Moonlighting

Moonlighting was een charmante combinatie van drama, comedy en detective. Hierin runnen een bijdehante speurneus (Bruce Willis in zijn doorbraakrol) en een voormalig fotomodel (Cybill Shepherd) een detectivebureau in Los Angeles. De verhaaltjes waren best geinig, maar de serie werd vooral een succes dankzij de seksuele spanning tussen Willis en Shepherd. De fans schakelden iedere week in om te zien of de twee kibbelende detectives met elkaar in bed zouden belanden!

Het zal niet makkelijk zijn om twee acteurs te vinden die dezelfde chemie hebben op het scherm, maar wie had ooit van Bruce Willis gehoord toen hij de hoofdrol kreeg in deze culthit?

The Incredible Hulk

Gezien door de ogen van nu werkt deze vroege Marvel-serie vooral op de lachspieren. Maar in de jaren 80 zat een hele generatie met het zweet in de handen te wachten totdat David Banner (Bill Bixby) zou veranderen in de Hulk (bodybuilder Lou Ferrigno)!

Hoewel de Groene Gigant inmiddels een belangrijk personage is in The Avengers-reeks, wil het maar niet lukken met zijn eigen solofilms. Reden genoeg om het eens in serievorm te proberen! David Tennant (Jessica Jones) zou wat ons betreft perfect zijn in de rol van de intense Dr. Banner. “Don't make me angry. You wouldn't like me when I'm angry.” We horen het hem al zeggen!

Saved by the Bell

Van de krankzinnige kapsels en de uitzinnige outfits tot de pastelkleurige decors: Saved by the Bell bood iedere week een even zoete als misselijkmakende cocktail van alles wat 80’s tv te bieden had. Face it, niemand zit te wachten een reboot van Saved by the Bell. En toch zouden we allemaal weer massaal kijken! Aangezien die reboot die er dus vroeg of laat toch wel komt, hopen we op een vlotte comedyserie die de high school-series en -films uit de 80’s op de hak neemt. Misschien een mooi klusje voor de schrijvers van de geweldige genreparodie Not Another Teen Movie?

My Two Dads

My Two Dads was eigenlijk een ‘guilty pleasure’: een veel te brave sitcom met duffe grappen en prekerige levenslessen. Toch bleven we tijdens het zappen altijd wel even hangen. Dat was vooral te danken aan de cast, waaronder de altijd betrouwbare Paul Reiser (Mad About You).

Zoals de titel al weggeeft, wordt Nicole opgevoed door twee vaders. Dit komt omdat niet duidelijk is wie haar biologische vader is en dus besluiten ze de voogdij maar te delen. Een niet al te spannend uitgangspunt, maar na dertig jaar homo-emancipatie kan er een even frisse als voor de hand liggende draai worden gegeven aan dit melige idee.

V

In V wordt de aarde bezocht door aliens. Zij beweren vredelievend te zijn, maar het zijn in werkelijkheid bloeddorstige reptielen die de mensheid omver willen werpen. De vele jonge fans van de serie raakte voor het leven getraumatiseerd toen de buitenaardse Diana een levende cavia met huid en haar verorberde!

Eerlijk is eerlijk, V heeft in 2009 al een duffe remake gekregen. Dit was echter net voor het nieuwe gouden televisietijdperk aanbrak. Wij hopen dan ook dat HBO de rechten oppikt en er een even slimme als spannende sciencefictionserie van maakt in de stijl van Westworld. In een ideale wereld gaat de rol van reptielenkoningin Diana naar Oscarwinnaar Charlize Theron!

The Dukes of Hazzard

Van The A-Team moet je gewoon afblijven en de vele mislukte pogingen om Knight Rider nieuw leven in te blazen, bewijzen dat niet iedere hitserie zich leent voor een reboot. The Dukes of Hazzard staat iets lager in aanzien, maar is nog steeds een vlotte actieserie vol humor en ouderwets stuntwerk. Een reboot zou dus zomaar kunnen werken!

The Dukes of Hazzard speelt zich af in het diepe zuiden van Amerika en mag alleen al daarom wat ons betreft wat grimmiger worden dan het origineel. Des te meer gestoorde rednecks, des te beter! Hoewel de countrymuziek tijdens de achtervolgingen wat ons betreft deze keer achterwege mag blijven...

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.