Haardvuurtjes op je tv: het is zonder meer één van de raarste trends van de afgelopen jaren, en ook hier bij Superguide doen we er vrolijk aan mee getuige onze onmisbare ranglijst van open haard-video's.Maar ook fans en zelfs filmstudio's haken nu alweer een paar jaar in op deze rage met hun eigen varianten. Hier drie onmisbare “Yule Logs” (zoals deze haardvuurtjes in het Engels genoemd worden) voor de feestdagen:

Article continues after the ad

Tien uur Venom aan de warme choco

Sony Pictures heeft hun bioscoopkassa's verslindende filmmonster Venom vrolijk aan een haardvuurtje geplaatst, alhoewel volgens critici een vuilnisbakbrand toepasselijker zou zijn geweest. Zoals elke rechtgeaarde anti-held brengt ook Venom de feestdagen door met een kop warme chocola voor de open haard. Leuke verwijzing naar de comics, aangezien Venom dol is op Phenylethylamine, een stof die voorkomt in chocola, maar ook in bepaalde schimmels... en in menselijke hersenen.

 

Anderhalf uur een open haard in Pixar-stijl

Ook Pixar doet mee met deze rage die zich als een lopend haardvuurtje verspreidt: deze gezellige open haard is gedecoreerd met onder meer een cowboylaars-sok van Woody uit Toy Story, een sok in de vorm van Wall-E, en nog een kous of pantoffel met een motiefje dat we kennen als de vacht van de vriendelijke lobbes Sully uit Monsters Inc.

 

Zeven uur het brandende hoofd van Chucky!

Ook aan de horrorliefhebbers is gedacht met dit lugubere vuurtje: de eindscène uit Child's Play waarin de demonische pop Chucky in de open haard verdwijnt is door een ijverige fan zeven uur achter elkaar geloopt, waardoor deze brute sterfscène ineens ook wegkijkt als een knisperend haardvuurtje.