Giovanni Kemper, The Masked Singer

The Masked Singer is niet alleen in ons land een veelbesproken show, want buurland België kan er ook wat van. Nadat er al een emotionele hereniging is geweest tussen de voormalig K3-leden zou het ook goed mogelijk zijn dat er een Nederlander meedoet.

Article continues after the ad

De afgelopen weken maakte de Duiker al heel wat indruk op het Vlaamse publiek en de juryleden, maar de identiteit was tot voor kort nog een groot mysterie. Totdat de Vlaamse Songfestival-inzending van 2016 Laura Tesoro als gastjurylid haar opwachting maakte.

Herkenning

Zij is namelijk drie jaar lang samen geweest met... de Nederlandse Giovanni Kemper en herkende zijn stem dan ook direct. "Dat is Gio! Ik ben daar drie jaar mee samen geweest. Hij is ook nog eens een danser." We weten het niet zeker, maar hints als 'camper' en het feit dat hij begon in een talentenjacht sluiten daar perfect bij aan.


Q Bouwhuis

In België mag deze geboren entertainer dan vooral bekend zijn door zijn eerdere relatie met Laura en zijn rollen in Studio 100-producties als Nachtwacht en De KetnetBand, maar in Nederland is Giovanni Kemper ook geen onbekende. Hij begon zijn carrière in 2005 als finalist van het Junior Songfestival, stond in de finale van So You Think You Can Dance en was vorig jaar kort te zien in GTST. Hij nam drie maanden de rol van Q Bouwhuis over toen Max Willems naar het buitenland vertrok.


Arcade

Tja, mogelijk zijn we dus een hele goede zanger uit het oog verloren. Beluister hieronder maar hoe hij het Songfestival-liedje Arcade ten gehore brengt. Eén ding is zeker: deze nu nog onbekende Duiker heeft mooi wel een plek in de finale bemachtigd.