Ben je fan van de Harry Potter-films? Dan kunnen sommige acteurs in Game of Thrones je bekend voorkomen. En met sommige bedoelen we veel!

Article continues after the ad

Wij zetten een paar van de opvallendste acteurs die zowel in Harry Potter als Game of Thrones meespeelden op een rijtje!

Jim Broadbent

Harry Potter-fans kennen deze Britse acteur als Professor Slughorn, de voormalige mentor van Tom Riddle, Voldemort voor intimi. Het is nog niet bekend welke rol hij zal spelen in het zevende seizoen van Game of Thrones, maar volgens de producenten is het wel een heel belangrijke!

Natalia Tena

Natalia Tena maakte indruk als de onaangepaste wildling Osha in Game of Thrones, de beschermeling van de jonge Bran Stark. Daarvoor ontfermde ze zich over Harry Potter als de schouwer Nymphadora Tonks.

Julian Glover

De bebaarde acteur Julian Glover speelt in Game of Thrones de wijze Grand Maester Pycelle. Heb je hem niet gezien in Harry Potter? Dat kan kloppen. Hij was alleen te horen: als de stem van de reuzenspin Aragog in Harry Potter and the Chamber of Secrets!

David Bradley

Wat zou Zweinstein zijn zonder opzichter Argus Filch? In de films werd hij gespeeld door David Bradley. Jaren later zagen we hem terug in Game of Thrones als het hoofd van House Frey.

Michelle Fairley

Als het één familie niet meezit in Game of Thrones, zijn het wel de Starks. Catelyn Stark is geen uitzondering. Voordat Michelle Fairley de vrouw van Ned Stark speelde, was zij te zien als de moeder van Hermione in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1.