De afgelopen twee weken waren geweldig voor liefhebbers van superhelden én sprookjes, met verschillende Marvel-film, Once Upon A Time en Pixars Coco. De komende twee weken is het iets rustiger, maar krijg je wel…

Films

Star Wars - Episode VIII: The Last Jedi

De meningen waren verdeeld over de laatste Star Wars-episode. Veel mensen lopen ermee weg (waaronder wij!) terwijl anderen juist vinden dat The Last Jedi een loopje neemt met de eerdere Star Wars-films.

Hoe je er ook over denkt: The Last Jedi is een prima aanvulling voor het Netflix-aanbod. De film staat vanaf 21 september online.

Eat Pray Love

Julia Roberts voelt zich gevangen in haar comfortabele leventje, en probeert het helemaal anders aan te pakken in de romantische comedy Eat Pray Love. Hoewel de film in 2010 behoorlijk werd neergesabeld vanwege het verhaal (‘rijke vrouw gaat in ontwikkelingslanden klagen over hoe zwaar ze het heeft’), was de film aardig succesvol, omdat er wel erg leuk in geacteerd wordt.

Eat Pray Love zie je vanaf 30 september.

Hold The Dark

Op 28 september verschijnt de Netflix Original Hold The Dark; een spannende thriller die is gebaseerd op het boek Toen Kwamen De Wolven, van William Giraldi. Jeffrey Wright (Westworld) bezoekt een dorp in Alaska, waar verschillende kinderen verdwenen zijn. Hij wordt gevraagd om een groep wolven te doden, die achter de vermissingen zit. Op de grens tussen de beschaving en de wildernis ontdekt Wright dat er iets helemaal niet in de haak is.

Series

The Good Place

Op 28 september gaat de populaire comedyserie The Good Place weer van start. Vanaf deze vrijdag verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van het derde seizoen.

Voor fans van Kristen Bell is er trouwens goed nieuws! Naast haar rol in The Good Place wordt er ook gesproken over een revival van Veronica Mars.

Maniac

Emma Stone en Jonah Hill spelen twee gekwelde zielen die hun leven weer onder controle proberen te krijgen. Ze doen mee aan een bijzonder experiment dat hun hersens moet resetten. Aanvankelijk lijkt dat te lukken, totdat de patiënten werkelijkheid en fictie niet meer kunnen onderscheiden. Zijn de wilde avonturen die ze beleven wel helemaal echt?

De verwachtingen voor Maniac, dat is gebaseerd op een Noorse serie, zijn behoorlijk hooggespannen. De serie staat vanaf 21 september online.

Documentaire

Quincy

Quincy Jones drukte in de 20ste eeuw een bizar grote stempel op de muziek. Jones won 27 Grammy’s, werkte met Frank Sinatra, en veroverde de wereld met Michael Jackson. Deze documentaire vertelt je meer over het leven de carrière van één van de grootste producers ooit!

Benieuwd of je de afgelopen twee weken iets gemist hebt? De hoogtepunten van de afgelopen veertien dagen vind je hier!

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.