Nieuwe maand, nieuwe content! In de eerste helft van oktober schotelt Netflix ons weer verse films en series voor. Wij pikken de pareltjes er voor je uit.

Films

Hunt for the Wilderpeople

Een eigenzinnige film van de minstens zo eigenzinnige regisseur Taika Waititi. Je kent 'em nu vooral van Thor: Ragnarok maar Hunt for the Wilderpeople (2016) is een ander beest. Het verhaal speelt zich af in Nieuw--Zeeland, waar een rebels jochie samen met zijn pleegouder de wildernis in vlucht. Extreem grappig en af en toe gevoelig. 

Hunt for the Wilderpeople zie je vanaf 1 oktober op Netflix.

    

Operation Finale

Een onvervalste thriller met Ben Kingsley als de bekende nazi-oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann, één van de aanstichters van de Holocaust. Star Wars-ster Oscar Isaac speelt geheimagent Peter Malkin, degene die hem gaat neerhalen. Wie tijdens geschiedenisles niet uit zijn neus zat te eten, weet hoe dit heftige verhaal gaat aflopen. 

Operation Finale staat vanaf 3 oktober op Netflix. 

Apostle

Dé grote Netflix-filmrelease van deze maand is ongetwijfeld Apostle, een horror-Original. We zitten nog steeds een beetje te trillen na die bizarre trailer. Thomas Richardson (Dan Stevens) reist af naar een vaag eiland waar hij probeert om zusje Andrea (Lucy Boynton) bij een gevaarlijke sekte weg te halen. Profeet Malcolm (Michael Sheen), sekteleider, blijkt een nogal enge man te zijn die er bloederige martelingen op nahoudt. Niet voor tere zieltjes dus!

Apostle verschijnt op 12 oktober op Netflix.

    

Series

Big Mouth

Bereid je voor op een heleboel nieuwe piemelgrappen! Big Mouth keert namelijk terug voor seizoen 2. De gevierde animatiereeks over pubertje Andrew (John Mulaney) en zijn 'hormoonmonster' met piemelneus (Nick Kroll) werd vrij goed ontvangen. Natuurlijk: de show klinkt nogal kinderachtig, maar vertelt ook verhalen over de emotionele en serieuze kant van pubereren.

Big Mouth seizoen 2 kun je vanaf 5 oktober bingen.

Élite

La Casa De Papel heeft de deur voor Spaanstalige-series op Netflix wagenwijd opengezet. Élite lijkt, met zijn Gossip Girl-sfeertje, een nieuwe hit. De show speelt zich af op een prestigieuze, peperdure school. Na een aardbeving op een andere, minder fancy school, komen er enkele 'gewone' tieners naar de school voor rijke tatta's, Las Encinas. Rijke kakkers en arme stakkers; die combinatie loopt natuurlijk niet lekker. Een van de leerlingen wordt vermoordt en de scholieren proberen uit te zoeken wie het gedaan heeft. 

Elite, met enkele La Casa De Papel-acteurs, staat vanaf 5 oktober op Netflix. 

The Haunting of Hill House

Enge kids, creepy huis, ingewikkelde familie-geschiedenis; The Haunting of Hill House heeft alles in zich om een prima horror-show te worden. Hollandse trots Michiel Huisman speelt een belangrijke familielid, die - net als zijn broers en zussen - getraumatiseerd is door dat enge huis op de heuvel. De serie speelt met verschillende tijdlijnen en lijkt vooral een psychologische mindfuck te worden. De eerste recensies zijn vrij positief dus dat belooft wat! 

12 oktober is het zover: dan staat The Haunting of Hill House op Netflix. 

Wekelijks

Riverdale

Heb jij Archie en zijn posse ook zo gemist? Je hoeft niet zo heel lang meer te wachten! Riverdale keert namelijk al op 11 oktober terug. Helaas moet je vanaf dan steeds een weekje wachten op een nieuwe aflevering. Maar goed: de eerste trailer belooft weer een hoop over-the-top mysterie, drama en seksuele spanning. Zoals je gewend bent dus!

Benieuwd of je vorige maand nog iets hebt gemist? Deze films en series kwamen de afgelopen twee weken op Netflix.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.