Verwacht veel Disney- en Marvel-titels

Het is alweer bijna maart en dat betekent rijenvol aan nieuwe films en series op Netflix. Wij zetten de coolste toevoegingen voor je op een rijtje!

More content below the advertising

Films

Finding Dory

In dit vervolg op Finding Nemo gaat Dory samen met Marlin en Nemo op zoek naar haar ouders. Onderweg maken ze nieuwe vrienden én vijanden. Finding Dory was vorig jaar een van de leukste zomerblockbusters en we kunnen niet wachten om ook thuis van deze Pixar-kraker te genieten!

Beauty and the Beast

Volgende maand draait de langverwachte live-action remake van Beauty and the Beast in de bioscopen. Om alvast in de stemming te komen, is volgende maand ook de gelijknamige Disney-klassieker te zien. Zo weet je zeker dat je op 29 maart alle liedjes mee kunt zingen!

The Discovery

Oscar-winnaar Robert Redford speelt een wetenschapper die onomstotelijk bewijs levert dat er een hiernamaals is. Zijn ontdekking veroorzaakt een massale zelfmoordgolf. Ondertussen wordt de zoon van de wetenschapper verliefd op een vrouw met een tragisch verleden. 

En verder: Thor: The Dark World, Burning Sands, Deirdra & Laney rob a Train, The most hated Woman in America, Operation Avalanche.

Series

13 Reasons Why

In de high-schoolserie 13 Reasons Why krijgen een aantal scholieren mysterieuze cassettebandjes van Hannah, een klasgenootje dat zelfmoord heeft gepleegd. Volgens de tapes zijn de ontvangers verantwoordelijk voor haar dood. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jay Ascher.

Marvel's Iron Fist

Na Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage is het nu tijd voor een nieuwe ‘street wise’ Marvel-superheld op Netflix: Iron Fist. Deze steenrijke martial arts-expert houdt het midden tussen Doctor Strange en Iron Man. Hierna zullen alle Marvel-helden van Netflix hun krachten bundelen in The Defenders.

American Crime Story: The People v O.J. Simpson

De moord op de ex-vrouw van O.J. Simpson leverde de meest geruchtmakende rechtszaak aller tijden af. American Crime Story: The People v O.J. Simpson neemt ons mee naar de rechtszaal waar het allemaal gebeurde. Goed voor een Golden Globe voor beste miniserie.

En verder: Trailer Park Boys, Love, Grace and Frankie, Greenleaf, Incornigable.

Documentaires

Five Came Back

Hollywood-regisseurs als Frank Capra en John Ford kregen tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om films te maken over de oorlog. Die films hadden grote invloed over hoe men destijds in Amerika dacht over de strijd tegen Duitsland en Japan. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Harris.

Life, Animated

De jonge Owen Suskind lijdt aan autisme en heeft daarom veel moeite om contact te maken met de mensen om hem heen. Oude Disney-films bieden uitkomst! Genomineerd voor een Oscar voor beste documentaire.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.