De kerstperiode is aangebroken, en dat betekent gezellig genieten voor de televisie! Netflix komt met veel nieuwe films voor jong en oud!

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er de afgelopen week op de streamingservice!

Films
The Revenant

Na vijf nominaties kreeg Leonardo DiCaprio in 2016 eindelijk een Oscar, voor zijn rol in deze rauwe western/survivalfilm. Het ruwe, besneeuwde landschap roept misschien een kerstsfeer op; de blije gedachte is in The Revenant verder geheel afwezig!
 

Article continues after the ad

 

Birdman

Net als The Revenant komt Birdman uit de koker van regisseur Alejandro González Iñárritu. Hij won met Birdman de Oscar voor Beste Regisseur. Michael Keaton speelt Riggan Thomson, een acteur die veel succes had door de superheld Birdman te spelen. Sindsdien wordt hij echter niet meer serieus genomen, en zijn alter ego blijkt zowel een zegen als een vloek, in deze zwarte comedy.
 

 

Bird Box

A Quiet Place, de horrorthriller over monsters die afkomen op geluid, scoorde dit jaar enorm. Netflix komt met Bird Box op de proppen; een film die er wel wat van wegheeft. Sandra Bullock probeert twee kinderen door een bos te loodsen, vol verschrikkelijke wezens. Iedereen die deze monsters ziet pleegt van ellende zelfmoord. Naast Bullock zien we o.a. John Malkovich, Trevante Rhodes en Sarah Paulson.
 

 

Springsteen On Broadway

The Boss maakte furore met zijn theatershow op Broadway, maar 99,99% van zijn fans konden hier natuurlijk niet bij zijn. De muziekheld van de arbeidersklasse loste dit slim op, door Springsteen On Broadway integraal op Netflix te zetten. Naast mijmeringen en reflecties op het verleden, zingt Bruce Springsteen een aantal van zijn grootste hits. Met Oud en Nieuw hoopt Netflix trouwens wéér te scoren, met een concertregistratie van Taylor Swift.
 

 

Shutter Island

Leonardo DiCaprio onderzoekt als FBI-agent de verdwijning van een patiënt in een psychiatrische instelling. Al snel lijkt deze gevangenis helemaal niet in de haak te zijn, in de psychologische thriller Shutter Island.
 

 

Non Stop

Liam Neeson werd door Taken een onverwachte actieheld. In Non Stop speelt hij een Air Marshall aan boord van een rampvlucht. Iemand belooft elke 20 minuten een passagier te vermoorden, tenzij er een enorm bedrag wordt betaald. Neeson probeert de explosieve situatie op 10.000 meter hoogte op te lossen. In februari keert Neeson weer terug als onwaarschijnlijke killer, in de thriller Cold Pursuit.
 

 

 

Voor de kids (of jezelf!)

Ook de wat jongere kijkertjes hebben in de kerstvakantie tijd over. Dankzij nieuwe toevoegingen als Ratatouille, Keizer Kuzco, Piratenplaneet en Sammy’s Avonturen 2, valt er voor hen ook genoeg te genieten.
 

 

Serie

De nadruk lijkt deze kerstvakantie op films te liggen, maar voor liefhebbers van krimi’s is Parfum een interessante nieuwe serie. Deze Duitse reeks draait om een aantal moorden die zijn gebaseerd op het boek Perfume: The Story Of a Murderer, van Patrick Süskind.
 

 

Fijne vakantie

Een paar fijne toevoegingen aan het Netflix-aanbod, deze week. Mocht je graag willen weten wat er komende week nog bijkomt? Dan kun je dit overzicht beter even bekijken.