Nieuwe week, nieuwe titels op Netflix. Film- en serie-inspiratie nodig? Lees dan snel verder. Dit verscheen er afgelopen week op de streamingdienst!

More content below the advertising

Suits is the New Black

Ein-de-lijk! Het vijfde seizoen van Orange is the New Black staat sinds een paar dagen online. Hoe loopt het verder af met Piper en consorten? Aan het begin van dit seizoen zien we hoe het is afgelopen na de grote gevangenisrel van seizoen vier. Oh en een lekkere bonus: seizoen vijf van hitserie Suits staat ook sinds vorige week online.

Series

Daar blijft het trouwens niet bij. Naast Suits en OITNB kan je ook genieten van The Flash (seizoen 2), DC Legends of Tomorrow (seizoen 2), 80s-animatieklassieker The Real Ghostbusters (5 seizoenen), realityserie West Coast Customs (3 seizoenen) en nieuwe afleveringen van Pretty Little Liars, Better Call Saul, Fargo en Shadow Hunters: The Mortal Instruments.

Films

En qua films? Deze titels staan er (weer) op! Netflix Original Shimmer Lake, over een mislukte bankoverval, geheimen en moord, horrorfilm Hypersomnia, The Firefly en dramafilm Daughters of the Dust! Voor de documentairejunkies onder ons is Disturbing the Peace een dikke aanrader. De docu gaat over Palestijnen en Israëliërs die de handen ineen slaan en opkomen tegen het onrecht in hun beide landen.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.