Nieuwe week, nieuwe titels op Netflix. Als je op zoek bent naar film- en serie-inspiratie, lees dan snel verder. Dit verscheen er afgelopen week op de streamingdienst!

Article continues after the ad

A series of unfortunate events

Een Netflix Original voor de hele familie

Seizoen 1 van Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events is sinds vrijdag de 13e eindelijk te bekijken op Netflix. Het volgt de drie Beaudelaire kinderen, wiens ouders hen na hun overlijden een grote erfenis hebben nagelaten. Ze komen onder voogdij te staan van Graaf Olaf (perfect gespeeld door Neil Patrick Harris) die achter hun nieuw vergaarde fortuin aanzit. Aan het begin van elke aflevering word je meermaals gewaarschuwd om niet te kijken, omdat het lot van de Beaudelaires zó naar is. Maar dat is natuurlijk volledig up to you.

Nog meer ellende vind je in de serie The Team die op Netflix verschenen is. De serie, die in vijf verschillende landen is opgenomen, volgt een politieteam dat ontstaat nadat er in Antwerpen, Kopenhagen en Berlijn drie lijken gevonden worden. Het lijkt erop dat de moorden dat de moorden door dezelfde dader gepleegd zijn.

Filmaanbod

Actie, drama, thriller: voor ieder wat wils!

Voor Netflix-kijkers met stalen zenuwen is Clinical een echte must see. In de Netflix Original-horrorfilm wordt psychologe Jane geplaagd door vreselijke herinneringen aan een traumatische gebeurtenis met een van haar patiënten. Ze wil haar praktijk weer openen, maar al snel blijkt dat ze het verleden niet zomaar achter zich kan laten…

Ook de actiethriller Unstoppable met Denzel Washington en Chris Pine is nu te bekijken. De mannen bevinden zich op een op hol geslagen trein met een flinke lading giftige stoffen. Zie je daar maar eens uit te redden. In de horror/thriller The Watcher koopt een jong stel een nieuw huis, waar ze al snel ontdekken dat ze niet alleen zijn in hun nieuwe stulpje…

Ook dramafans komen aan hun trekken. Zo is de film Berlin Calling aan het Netflix-aanbod toegevoegd. Hierin raakt populaire DJ Icarus nogal van het padje na een behoorlijke dosis drugs, en belandt hij in een gekkenhuis. In de film Teenage Cocktail beginnen twee tienermeisjes een webcambedrijf, wat leidt tot een gevaarlijke ontmoeting met een oudere man.

Documentaires

Zeer gewaardeerde Britse docuserie

In de Netflix Original-docuserie The Investigator: A British Crime Story, wordt de verdwijningszaak van Carole Packman heropend. Haar man zit een levenslange straf uit voor haar moord, maar haar lichaam is nooit gevonden.

De docu Casablancas: The Man Who Loved Women volgen we de oprichter van modellenbureau Elite, die zogenaamd het supermodel uitvond. En voor de sensatiezoekers is Hostage To The Devil een goede tip, waarin een priester wordt gevolgd die meerdere duivelsuitdrijvingen uitvoert.