Nieuwe week, nieuwe titels op Netflix. Als je op zoek bent naar film- en serie-inspiratie, lees dan snel verder. Dit verscheen er afgelopen week op de streamingdienst!

More content below the advertising

A series of unfortunate events

Een Netflix Original voor de hele familie

Seizoen 1 van Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events is sinds vrijdag de 13e eindelijk te bekijken op Netflix. Het volgt de drie Beaudelaire kinderen, wiens ouders hen na hun overlijden een grote erfenis hebben nagelaten. Ze komen onder voogdij te staan van Graaf Olaf (perfect gespeeld door Neil Patrick Harris) die achter hun nieuw vergaarde fortuin aanzit. Aan het begin van elke aflevering word je meermaals gewaarschuwd om niet te kijken, omdat het lot van de Beaudelaires zó naar is. Maar dat is natuurlijk volledig up to you.

Nog meer ellende vind je in de serie The Team die op Netflix verschenen is. De serie, die in vijf verschillende landen is opgenomen, volgt een politieteam dat ontstaat nadat er in Antwerpen, Kopenhagen en Berlijn drie lijken gevonden worden. Het lijkt erop dat de moorden dat de moorden door dezelfde dader gepleegd zijn.

Filmaanbod

Actie, drama, thriller: voor ieder wat wils!

Voor Netflix-kijkers met stalen zenuwen is Clinical een echte must see. In de Netflix Original-horrorfilm wordt psychologe Jane geplaagd door vreselijke herinneringen aan een traumatische gebeurtenis met een van haar patiënten. Ze wil haar praktijk weer openen, maar al snel blijkt dat ze het verleden niet zomaar achter zich kan laten…

Ook de actiethriller Unstoppable met Denzel Washington en Chris Pine is nu te bekijken. De mannen bevinden zich op een op hol geslagen trein met een flinke lading giftige stoffen. Zie je daar maar eens uit te redden. In de horror/thriller The Watcher koopt een jong stel een nieuw huis, waar ze al snel ontdekken dat ze niet alleen zijn in hun nieuwe stulpje…

Ook dramafans komen aan hun trekken. Zo is de film Berlin Calling aan het Netflix-aanbod toegevoegd. Hierin raakt populaire DJ Icarus nogal van het padje na een behoorlijke dosis drugs, en belandt hij in een gekkenhuis. In de film Teenage Cocktail beginnen twee tienermeisjes een webcambedrijf, wat leidt tot een gevaarlijke ontmoeting met een oudere man.

Documentaires

Zeer gewaardeerde Britse docuserie

In de Netflix Original-docuserie The Investigator: A British Crime Story, wordt de verdwijningszaak van Carole Packman heropend. Haar man zit een levenslange straf uit voor haar moord, maar haar lichaam is nooit gevonden.

De docu Casablancas: The Man Who Loved Women volgen we de oprichter van modellenbureau Elite, die zogenaamd het supermodel uitvond. En voor de sensatiezoekers is Hostage To The Devil een goede tip, waarin een priester wordt gevolgd die meerdere duivelsuitdrijvingen uitvoert.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.