Netflix weet wel hoe jij de week wilt beginnen!

Nieuwe week, nieuwe titels op Netflix. Als je op zoek bent naar film- en serie-inspiratie, lees dan snel verder. Dit verscheen er afgelopen week op de streamingdienst!

Cable Girls

Je bent op zoek naar een nieuwe serie, maar je hebt geen zeeën van tijd? Voila! Netflix heeft deze week het eerste seizoen van Cable Girls online gegooid. De serie speelt zich af in de jaren 20, waar vier Spaanse telefonistes een revolutie inluiden. Tegelijkertijd moeten ze uiteraard dealen met alle romantiek, drama en vriendschap die op hun pad komt. Het eerste seizoen heb je binnen één zucht uitgekeken! 

Dear White People

Iets meer humor vind je in de nieuwe Netflix-serie Dear White People, waarin een groep donkere studenten op een Ivy League-Universiteit te maken krijgt met dagelijkse vernederingen en achterbaks gedrag. Geloof ons: deze serie is een stuk grappiger dan hij klinkt!

Ook zijn er nieuwe seizoenen van Grimm (nu in totaal vier seizoenen) en Touch (nu in totaal twee seizoenen)n aan het aanbod toegevoegd. Tijd om een Netflix-weekendje in te plannen!

Filmpje pakken?

Ook op filmgebied kunnen we ons Netflix-hart ophalen. Zet vanavond bijvoorbeeld eens Small Crimes aan, over een ex-agent die na een 6-jaar durende gevangenisstraf zijn leven weer probeert op te pakken. Voor mensen die op zoek zijn naar wat meer spanning (lees: angstzweet) raden we de uit 2016 afkomstige horrorfilm The Forest aan. Natalie Dormer (uit Game of Thrones) gaat hierin in een Japans ‘zelfmoordbos’ op zoek naar haar vermiste tweelingzus. Drie keer raden hoe dat gaat…

Ook de films Running Wild en The 101-Year-Old Man Who Skipped Out on the Bill and Disappeared kunnen we je van harte aanraden. Kun je weer even vooruit! 

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.