Netflix overgiet ons met nieuwe aanwinsten!

Nieuwe week, nieuwe titels op Netflix. Als je op zoek bent naar film- en serie-inspiratie, lees dan snel verder. Dit verscheen er afgelopen week op de streamingdienst!

Modern Family

Het werd tijd! Netflix heeft een dealtje met Modern Family gesloten, waardoor wij nu 7 (!) seizoenen van één van de grappigste series van de afgelopen jaren kunnen bingewatchen. En zo ben je in één klap bijna helemaal op de hoogte van de levens van familie Pritchett en Dunphy, want in Amerika is op dit moment seizoen 8 op de buis.

Ook fans van Sense 8 en The Bridge kunnen zich lekker installeren op de bank, want van beide series is een nieuw seizoen aan het Netflix-aanbod toegevoegd. 

Pirates of the Caribbean

Op filmgebied pakt Netflix deze week pas écht goed uit! Met als absolute knallers: Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pearl en Dead Man's Chest. En voor de echte liefhebbers: gisteren is ook Pirates of the Caribbean: At World's End toegevoegd. Kun je weer een avondje vooruit!

Welke films ook zeker niet mogen ontbreken op je watchlist zijn de met Oscars overgoten films Dallas Buyers Club, Crazy Heart en Fargo. Ook de spannende overlevingsthriller The Grey met Liam Neeson kunnen we je ten zeerste aanraden. 

Lekker Nederlands en romantisch!

Behoefte aan wat Hollandse kost? Netflix has got your back! Zet vanavond bijvoorbeeld Soof aan! Liever iets serieuzers als De Gelukkige Huisvrouw, Lucia de B. of Oorlogsgeheimen? Ze staan nu allemaal op Netflix!

Een meidenavond is dankzij Netflix binnen no-time volgepland. Zo kun je nu genieten van de romcom What to Expect When You’re Expecting, met grote namen als Cameron Diaz, Jennifer Lopez en Elizabeth Banks. Daarnaast staat ook de klassieker Four Weddings And A Funeral online, net als de meidenfilm LOL met Miley Cyrus. 

Bibberen!

Oké, nog een laatste tip dan! Zin om iemand, of jezelf, de stuipen op het lijf te jagen? Kijk dan de film You’re Next, over een familiereünie die op een bloedbad uitdraait. Ook de thriller Hannibal Rising zorgt voor flink wat kippenvel! Keuze zat, niet?!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.