Met o.a. The Americans en Oscarwinnaar Spotlight

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er in de afgelopen week op de streamingservice!

More content below the advertising

Series

The Americans

The Americans vertelt het verhaal van een schijnbaar doorsnee Amerikaans gezin aan het begin van de jaren 80. Schijnbaar, want het echtpaar Elizabeth en Philip zijn in werkelijkheid twee KGB-agenten die spioneren voor de Sovjet-Unie. Vanaf deze week staat het vijfde seizoen van deze thrillerreeks op Netflix. Hierin starten Elizabeth en Philip een nieuwe missie met dodelijke gevolgen.

Lees hier waarom je als serieuze seriefan The Americans niet mag missen!

Arrested Development

Deze week verscheen ook het langverwachte vijfde seizoen van Arrested Development. In deze cultcomedyserie speelt Jason Bateman (Ozark) een zoon van de steenrijke familie Bluth. Althans, ze waren steenrijk tot hun vader vanwege grootschalige fraude in de bak belandde. Nu moet de prettig gestoorde familie de broekriemen strakker aantrekken, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je gewend bent om je fortuin over de balk te smijten!

Hoe zat het ook alweer met deze comedykraker? Na deze recap van Arrested Development ben je weer helemaal bij!

Ook staan zijn er deze week nieuwe seizoenen van New Girl, Unbreakable Kimmy Schmidt, Tyrant, Historia de un Clan, iZombie, The Sniffer en You Me Her beschikbaar gemaakt door Netflix. Daarnaast verschenen er nieuwe afleveringen van The 100, Lucifer, Supergirl, Busted en The Break with Michelle Wolf.

Films

Spotlight

In het waargebeurde drama Spotlight komt The Boston Globe een misbruikaffaire van de katholieke kerk op het spoor. De journalisten bijten zich vast in de zaak, maar dat wordt hen niet door iedereen in dank afgenomen. Spotlight won in 2015 de Oscars voor beste film en beste scenario. Daarnaast werden acteurs Mark Ruffalo en Rachel McAdams, evenals regisseur Tom McCarthy, genomineerd voor een Academy Award.

Bone Tomahawk

Wanneer een aantal dorpelingen wordt ontvoerd door een stam van primitieve kannibalen, trekt sheriff Hunt er met een paar man op uit om hen te bevrijden. Maar de tocht door de bloedhete woestijn is lang en begint al snel zijn tol te eisen onder de reisgenoten. Bone Tomahawk is een even spannende als bloederige kruising tussen horror en western met een prachtige hoofdrol van cultheld Kurt Russell (The Hateful Eight) als onverstoorbare sheriff.

Naast deze twee titels zijn ook de films It Comes at Night, Chronicle, Remains of the Day, Idiocracy, Jane Got a Gun, Legion en Trust te streamen.

Documentaires

Michael Jackson’s This Is It

In Michael Jackson’s This Is It volgen we de popster in de aanloop naar zijn concertreeks in Londen. De documentairemakers krijgen een exclusief kijkje achter de schermen, met repetities, interviews en natuurlijk muziek van de King of Pop zelf. Wrang genoeg stierf Michael Jackson een maand voordat de uitverkochte concertreeks van start ging.

In de docuserie November 13: Attack on Paris vertellen slachtoffers, hulpverleners en andere betrokkenen over de gruwelijke aanslagen in Parijs van 2015. De docu Terms and Conditions May Apply onderzoekt wat internetbedrijven doen met onze persoonlijke gegevens. Jiro Dreams of Sushi is een portret van de wereldberoemde sushimeester Jiro Ono. Oscarwinnaar Morgan Freeman onderzoekt de geschiedenis van religie in The Story of God with Morgan Freeman.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.