Van Disneyklassieker, superhelden tot Nederlandse cabaret

Nieuwe week, nieuwe titels op Netflix. Film- en serie-inspiratie nodig? Lees dan snel verder. Dit verscheen er afgelopen week op de streamingdienst!

Disney’s Pete’s Dragon en Supergirl

Veel Disneyklassiekers krijgen een live-action reboot. Zo ook Pete’s Dragon over een weesjongetje die vrienden wordt met een grote groene draak Elliot. De musicalfilm uit 1977 werd vorig jaar in een nieuw jasje gestoken met Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Karl Urban en Oakes Fegley als Pete in de hoofdrol.

En vergeet Superman: National City heeft een nieuwe beschermer. Kara Danvers onthult haar krachten en ware identiteit in Supergirl. De eerste twee seizoenen over Superman’s nichtje staan nu op Netflix.

Series

Verder op seriegebied kun je genieten van nieuwe afleveringen van een gloednieuw seizoen van Orphan Black, Better Call Saul, Fargo, The Ranch, The Originals en Shadow Hunters: The Mortal Instruments.

Films

Qua films staat er vanaf deze week voor ieder wat wils op Netflix. Voor de kleintjes bijvoorbeeld Peter Pan: Terug naar Nooitgedachtland, het betoverende vervolg op de populaire Disney-animatiefilm Peter Pan en voor horror-thriller fans The Precipice Game en The Perfect Guy.

Ook te zien: de comedies Pyaar Ka Punchnama 2 en Gimme the Loot, actiefilm Raees en tot slot de documentaires CounterPunch over boxen en What the Health over het gevaar van de op winst gerichte en geïndustrialiseerde voedselconsumptie voor de gezondheid.

Cabaret

Ook zijn er een reeks aan cabaretvoorstellingen toegevoegd aan het aanbod. Even ‘onthaasten’ doe je natuurlijk met het prettig gestoorde, hyperactieve multitalent Jochem Myjer. Zijn shows Even Geduld Aub!, Yeee-haa, Adéhadé en De Rust Zelve staan nu online, net als Stoffe Jongens van Bert Visscher en Oh, Hello on Broadway.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.