Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd op Netflix: deze verschenen er in de afgelopen week op de streamingdienst.

Article continues after the ad

Series

Moriarty mag dan (toch echt) dood zijn, voor Sherlock Holmes houdt het werk nooit op. Zeker niet als dezelfde Moriarty over zijn eigen graf blijkt te kunnen regeren. Het vierde seizoen van Sherlock staat sinds afgelopen week op Netflix. Wil je een hardere link met de realiteit, probeer dan Real Detective, een combinatie van documentaire en nagespeelde scènes over echte rechercheurs die terugdenken aan zaken die hen blijven achtervolgen. Een stuk luchtiger en geestiger wordt het in Friends from College, de all-star comedyserie over studievrienden die net op tijd weer samenkomen om hun midlifecrises te delen.

Films

Op filmgebied werd je als Netflix-abonnee ook weer in de watten gelegd deze week. De zwarte comedy To the Bone, met Lily Collins en Keanu Reeves als anorexiapatiënte en haar arts, gooide al hoge ogen op het Sundance Film Festival. Meer Benedict Cumberbatch zie je in Doctor Strange, over de briljante neurochirurg die van verkeersslachtoffer tot superheld gaat. En in Saving Mr. Banks is het geweldige verhaal vastgelegd van de schrijfster van Mary Poppins, die er niet aan moest denken om haar geliefde kinderjuffrouw ten prooi te laten vallen aan de Hollywood-machine van Walt Disney. Emma Thompson en Tom Hanks spelen daarin de hoofdrollen.

Documentaires

Geen fan van fictie? Ook dan word je bij Netflix altijd op je wenken bediend. De nieuwe releases vragen wel wat van je. In Chasing Coral word je namelijk geconfronteerd met een grootschalige onderwatercampagne om de verdwijning van de koraalriffen vast te leggen. En bij het kijken van Innsaei helpt het zeker als je jouw geest kunt openstellen voor de IJslandse theorie die mensen in staat stelt om contact met elkaar maken via empathie en intuïtie.