Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er in de afgelopen week op de streamingservice!

Series

The Ranch

Sinds deze week staat het vijfde seizoen van The Ranch op Netflix. In deze comedyserie speelt Ashton Kutcher een oud-footballspeler die terugkeert naar zijn familie in Colorado. Daar moet hij meehelpen op de ranch, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan na vijftien jaar afwezigheid!

Queer Eye

Voor de liefhebbers is er nu het tweede seizoen van Queer Eye. In deze met een Emmy bekroonde realityserie krijgen kandidaten een complete make-over van vijf homoseksuele stylisten. Maar ook hun eetgewoontes en interieur worden flink onder handen genomen. De Fab 5 zijn streng, maar gelukkig mag er ook gelachen worden!

Ook zijn er deze week nieuwe seizoenen van Marlon, Champions, The Fashion Fund, Martha Bakes en Voltron beschikbaar gemaakt door Netflix. Daarnaast verschenen er nieuwe afleveringen van The 100, Supergirl, The Originals en The Break with Michelle Wolf.

Films

The Bleeder

In het waargebeurde The Bleeder speelt Liev Schreiber (Ray Donovan) de rol van Chuck Wepner. Hij maakt naam als bokser wanneer hij het opneemt tegen de legendarische Muhammad Ali. Hierna wordt hij benaderd door Sylvester Stallone, die een film wil maken gebaseerd op Chucks carrière: Rocky! Maar de bokser komt er al snel achter dat zijn roem en succes ook een keerzijde hebben…

Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 is het vervolg op de kleurrijke animatiefilm uit 2009 van Phil Lord en Chris Miller (The Lego Movie). In dit tweede deel komt uitvinder Flint er achter dat zijn machine om voedsel te maken nog steeds werkzaam is. Leidde dit in het vorige deel tot een tsunami van eten, nu moeten Flint en zijn vriend het opnemen tegen vreemde wezens die half dier, half gerecht zijn!

Naast deze twee titels zijn ook de thriller La Hora Final, de romcom Set It Up, het Indiase drama Lust Stories en de actiefilm Beirut te streamen.

Documentaires

Karl Meltzer: Made to Be Broken

In deze documentaire volgen we ultrarunner Karl Meltzer. Zijn doel is om in recordtijd meer dan 3500 kilometer af te leggen op de Appalachian Trail, een pad in het oosten van de Verenigde Staten. Zijn eerste twee pogingen om het record te verbreken mislukten. Zal Karl de derde keer wel zijn doel bereiken?

The Horn

The Horn legt het dagelijkse werk vast van Air Zermatt. Deze reddingswerkers helpen mensen in nood op de Matterhorn in Zwitserland. Deze berg is bijna 4,5 kilometer hoog en iedere fout kan fataal zijn. In deze docuserie zien we hoe de reddingswerkers hun leven in de waagschaal stellen om het leven van anderen te redden.

De natuurdocumentaire Pacificum el Retorno al Océano toont de kustlijn van Peru op zijn allermooist. In The Art Of vertellen toonaangevende vakmensen over hun ambacht, van kaasboeren tot modeontwerpers. Verder geeft de docuserie Screenland ons een blik achter de schermen van games en virtual reality, reist Wu-Tang Clan-rapper GZA de wereld over op zoek naar innovatieve wereldverbeteraars in Liquid Science en onthult dj Tommie Sunshine sappige anekdotes uit de dancewereld in After the Raves.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.