Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er in de afgelopen week op de streamingservice!

More content below the advertising

Series

The Ranch

Sinds deze week staat het vijfde seizoen van The Ranch op Netflix. In deze comedyserie speelt Ashton Kutcher een oud-footballspeler die terugkeert naar zijn familie in Colorado. Daar moet hij meehelpen op de ranch, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan na vijftien jaar afwezigheid!

Queer Eye

Voor de liefhebbers is er nu het tweede seizoen van Queer Eye. In deze met een Emmy bekroonde realityserie krijgen kandidaten een complete make-over van vijf homoseksuele stylisten. Maar ook hun eetgewoontes en interieur worden flink onder handen genomen. De Fab 5 zijn streng, maar gelukkig mag er ook gelachen worden!

Ook zijn er deze week nieuwe seizoenen van Marlon, Champions, The Fashion Fund, Martha Bakes en Voltron beschikbaar gemaakt door Netflix. Daarnaast verschenen er nieuwe afleveringen van The 100, Supergirl, The Originals en The Break with Michelle Wolf.

Films

The Bleeder

In het waargebeurde The Bleeder speelt Liev Schreiber (Ray Donovan) de rol van Chuck Wepner. Hij maakt naam als bokser wanneer hij het opneemt tegen de legendarische Muhammad Ali. Hierna wordt hij benaderd door Sylvester Stallone, die een film wil maken gebaseerd op Chucks carrière: Rocky! Maar de bokser komt er al snel achter dat zijn roem en succes ook een keerzijde hebben…

Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 is het vervolg op de kleurrijke animatiefilm uit 2009 van Phil Lord en Chris Miller (The Lego Movie). In dit tweede deel komt uitvinder Flint er achter dat zijn machine om voedsel te maken nog steeds werkzaam is. Leidde dit in het vorige deel tot een tsunami van eten, nu moeten Flint en zijn vriend het opnemen tegen vreemde wezens die half dier, half gerecht zijn!

Naast deze twee titels zijn ook de thriller La Hora Final, de romcom Set It Up, het Indiase drama Lust Stories en de actiefilm Beirut te streamen.

Documentaires

Karl Meltzer: Made to Be Broken

In deze documentaire volgen we ultrarunner Karl Meltzer. Zijn doel is om in recordtijd meer dan 3500 kilometer af te leggen op de Appalachian Trail, een pad in het oosten van de Verenigde Staten. Zijn eerste twee pogingen om het record te verbreken mislukten. Zal Karl de derde keer wel zijn doel bereiken?

The Horn

The Horn legt het dagelijkse werk vast van Air Zermatt. Deze reddingswerkers helpen mensen in nood op de Matterhorn in Zwitserland. Deze berg is bijna 4,5 kilometer hoog en iedere fout kan fataal zijn. In deze docuserie zien we hoe de reddingswerkers hun leven in de waagschaal stellen om het leven van anderen te redden.

De natuurdocumentaire Pacificum el Retorno al Océano toont de kustlijn van Peru op zijn allermooist. In The Art Of vertellen toonaangevende vakmensen over hun ambacht, van kaasboeren tot modeontwerpers. Verder geeft de docuserie Screenland ons een blik achter de schermen van games en virtual reality, reist Wu-Tang Clan-rapper GZA de wereld over op zoek naar innovatieve wereldverbeteraars in Liquid Science en onthult dj Tommie Sunshine sappige anekdotes uit de dancewereld in After the Raves.

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.