Elke week worden er nieuwe films, series en documentaires toegevoegd op Netflix. Deze titels verschenen afgelopen week op de streamingdienst.

Series

Fan van Twilight, Riverdale, 13 reasons why, the OA en the 100? Dan raadt Netflix je haar nieuwste pareltje The Innocents aan, dat een liefdesbaby van de vijf genoemde series zou zijn. The Innocents volgt de tieners June en Harry die van huis weggelopen zijn om bij elkaar te kunnen zijn. De kalverliefde lijkt echter al snel het middelpunt van gevaarlijke en mysterieuze krachten te zijn.

Ook nieuw van Netflix is de horrorserie Ghoul, waarin een verhoor van een militaire gevangene na angstaanjagend gedrag plots verandert in een strijd om te overleven. (Lijkt dit je wat? Dan mag je deze vijf horrorseries op Netflix ook zeker niet missen!) Ook spannend: het eerste seizoen van de Finse serie Karppi (Deadwind) over een detective die zich op een moordzaak stort. Maar uiteraard niet zonder gevolgen...

Voor wat luchtiger vermaak kijk je het tweede seizoen van de comedyserie Marlon, of het eerste seizoen van Great News, over een nieuwsproducente wiens moeder bij haar tv-zender komt stage lopen...

Reality & kids

In het genre 'reality' kun je genieten van het eerste seizoen van de Buzzfeed-docuserie Follow This, waarin je verslaggevers van Buzzfeed volgt tijdens hun onderzoek naar de meest uiteenlopende onderwerpen. En in The Investigator: A British Crime Story wordt een 30 jaar oude verdwijningszaak heropend, op zoek naar antwoorden. Sportfans kijken naar het eerste seizoen van Becoming Champions. Deze serie vertelt de verhalen achter sporters en landen die het wereldkampioenschap voetbal hebben gewonnen.

De kinderen kunnen genieten van seizoen 2 van Ask The Storybots en het derde seizoen van Trolls: Door met de Beat.

Films

Vanavond tijd voor een filmpje? Waarom niet weer eens naar Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge kijken? Ook leuk: The Hitman's Bodyguard met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson die grotendeels in Amsterdam is opgenomen. En wist je al dat er een vervolg op de planning staat?

Ook horrorfilm The Roommate over een geobsedeerde kamergenoot staat nu online. Net als The Afterparty, over een opkomende rapper en zijn beste vriend, die één nacht hebben om zichzelf de wereld van roem en bekendheid in te katapulteren. En in de actie-comedy I Spy spelen Eddie Murphy en Owen Wilson twee rivaliserende CIA-agenten die moeten leren samenwerken. 

Ook de films Raajneeti, Party Monster Scratching the Surface en Rang De Basanti zijn nu te bekijken. Voor de kinderen raden we Open Season 3 en The Swan Princess: Escape from Castle Mountain aan. 

Veel kijkplezier!

I Spy

★★★★★
Comedy 2002
Film
Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.