Elke week worden er nieuwe films, series en documentaires toegevoegd op Netflix. Deze titels verschenen afgelopen week op de streamingdienst.

Series

Inmiddels staat alweer het vijfde seizoen van de serie BoJack Horseman op Netflix. Hoewel BoJack in de jaren 90 het meest geliefde sitcom-paard ter wereld was, spendeert hij nu zijn dagen als eenzame dronkaard. Ook al moet je wellicht even wennen aan het feit dat je als volwassene naar een tekenfiguur-paard zit te kijken: de serie is mateloos populair en enorm grappig (én wij hebben hier nog acht andere redenen om deze serie niet over te slaan).

Naast deze tekenserie, heeft Netflix afgelopen week nog een aantal teken/animatie-series toegevoegd. Zo kun je nu kijken naar het eerste seizoen van Last Hope, waarin je wetenschapper Leon Lau volgt die na een mislukte proef bijna de gehele mensheid uitroeide. Ook het eerste seizoen van De Drakenprins staat nu op Netflix. Hierin werken twee prinsen en een elf samen om vrede te stichten in hun oorlogvoerende landen. Ook voor de allerjongsten onder ons is er genoeg leuks toegevoegd. Zet bijvoorbeeld eens het eerste seizoen van de muzikale serie Super Monsters Monster Party aan, of het derde seizoen van Angry Birds Toons.

Compleet á la House of Cards volg je in het tweede seizoen van Ingobernable de first Lady van Mexico. Wanneer ze het vertrouwen in haar man verliest, moet ze alles op alles zetten om een duistere waarheid te achterhalen. Ook het tweede seizoen van de supernatuurlijke/western/horror-serie Wynonna Earp staat nu op Netflix, waarin Wynonna op een haast onmogelijke missie is om de wereld van demonische geesten te bevrijden. Voor wat lichter vermaak kijk je het tweede seizoen van de satirische serie American Vandal, waarin het true crime-genre op de hak genomen wordt.

Ben je een fan van het reality-genre? Dan kun je nu kijken naar het derde seizoen van de ontwerp-wedstrijd The Great Interior Design Challenge of het tweede seizoen van Big Dreams Small Spaces. Daarnaast worden er in Car Masters: Rust to Riches oude autowrakken onder handen genomen. Sportfans kijken naar het eerste seizoen van Boca Juniors Confidential, waarin je een exclusief kijkje achter de schermen van de legendarische Argentijnse voetbalclub krijgt. 

Films

De prachtige (en met twee Oscars bekroonde) Disney-film Coco staat nu op Netflix! Coco gaat over de jonge Miguel die per toeval in het dodenrijk belandt. Hier gaat hij op zoek naar zijn muzikale familiegeschiedenis.

We raden je ook zeker de nieuwe Netflix-film The Angel aan. Hierin legt een Egyptische ambtenaar, gespeeld door Marwan Kenzari, in tijden van oorlog contact met Israël. Dat leidt tot een duister spionagespel met een hoge inzet. Of kijk de Netflix-film Sulla Mia Pelle, over het waargebeurde verhaal van één van de meest controversiële rechtszaken in Italië ooit.

Liever een romcom? Kijk dan naar Valentine's Again, waarin een vrouw elke dag wakker wordt op Valentijnsdag tot ze de ware ontmoet. In The Land of Steady Habits gaat een werkloze, gescheiden man op een onhandige maar hartverscheurende zoektocht naar geluk. Als je van deze films houdt, moet je ook zéker deze vijf romcoms op Netflix op je kijklijst zetten. 

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.