Elke week worden nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen afgelopen week op de streamingdienst.

Films

Fifty Shades Of Grey

Studente Anastasia Steele (Dakota) begint een sm-relatie met de steenrijke Christian Grey (Jamie Dornan), in Fifty Shades Of Grey
 

More content below the advertising

 

Hoewel bijna niemand zegt deze erotische thriller gezien te hebben, werd het een enorm succes! Hetzelfde geldt voor de twee vervolgfilms, gebaseerd op de romans van E.L. James.

Toen Was Geluk Heel Gewoon

De populaire comedyserie Toen Was Geluk Heel Gewoon stopte in 2009, maar kreeg in 2014 een écht afscheid, met een bioscoopfilm. Jaap Kooiman (Gerard Cox) vermoordt per ongeluk het hondje van zijn schoonmoeder, en wordt ter observatie in een inrichting geplaatst.
 

 

Voor fans is het even wennen: de film werd op locatie geschoten, en de cast flink uitgebreid. Binnenkort krijgt een andere populaire serie, het spannende Penoza, dezelfde behandeling.

Hallo Bungalow

Drie vriendinnen (Lies Visschedijk, Eva van der Gucht, Anne-Marie Jung) zijn per ongeluk blijven hangen bij hun vakantiebaantje op een bungalowpark. Als de eigenaar van het park (Stefan de Walle) er malafide praktijken op nahoudt, beginnen de vriendinnen een chantage-actie. Als een paar geharde huurmoordenaars een vakantiehuisje huren, beseffen de vriendinnen in wat voor gevaar ze verkeren. 
 

 

Onder Het Hart

In het drama Onder Het Hart valt er een stuk minder te lachen. Masha (Kim van Kooten) ontmoet de gescheiden huisarts Luuk (Koen de Graeve). Als hij ernstig ziek blijkt, blijkt zijn ex-vrouw (Lies Visschedijk) de zorg over te willen nemen. Luuks dochters zien ook niet zo veel in contact met de nieuwe vriendin van hun vader.  
 

 

Kim van Kooten werd genomineerd voor een Gouden Kalf, door haar rol in dit schrijnende drama.

High Flying Bird

In High Flying Bird komen jonge basketballers niet aan de bak, omdat de NBA totaal stil ligt. Via social media bewijzen ze ook zonder professionele teams voor entertainment te zorgen.
 

 

Steven Soderbergh filmde deze film met... een iPhone!

Documentaire

ReMastered: The Two Killings Of Sam Cooke

Soul-legende Sam Cooke kwam in 1964 om het leven. Volgens de officiële lezing werd hij neergeschoten nadat hij een hotelmanager aanviel. Vrienden en kennissen twijfelen nog altijd aan dit verhaal. Werd Cooke vermoord door een malafide zakenpartner? Of waren de veiligheidsdiensten misschien niet blij met Cookes werk voor de burgerrechtenbeweging?

 

Buitenkampers

Na de Tweede Wereldoorlog probeerde Indonesië onafhankelijk te worden van Nederland, gebruikmakend van de terugtrekking van de Japanse militairen. Tijdens deze wetteloze periode vonden de meest verschrikkelijke gruwelijkheden plaats.
 

 

In Buitenkampers vertellen mensen die in deze periode buiten de bewaakte kampen zaten over hun beproevingen.

En verder…

Deze week is het nieuwe Netflix-aanbod relatief bescheiden. Houd even vol, want over een paar dagen verschijnt het zevende seizoen van Homeland! Ook hoorden we deze week dat The Walking Dead binnenkort weer te zien is op Netflix, al weten we nog niet wanneer precies.

Mocht er deze week weinig voor je bij zitten: vorige week was het nieuwe aanbod wél subliem.
 

More content below the advertising

Het is alsof je de makers van de film Striptease besluiten nog een tweede deel te maken, want hee: wat kan er misgaan? Ja Rule gelooft niet in logica en denkt dat het een briljant idee is om leedvermaakfestival Fyre Fest nog een tweede kans te geven. Hoe zeg je?

More content below the advertising

Fyre Fiasco

Voor wie het niet heeft meegekregen: Fyre Festival was een absolute clusterfuck. De bezoekers werd een uniek, beste-van-het-beste, superluxe festival belooft. Ze betaalden soms duizenden dollars voor een kaartje. Maar eenmaal op de Bahamas, waar het ultieme festival moest plaatsvinden, troffen ze een chaos. Maar dan echt: Syrisch vluchtelingenkamp meets parkeerplaats MacDrive. Maar dan zonder het eten, want dat was er nauwelijks. 

 

Paar mooie vrouwen en een grote bek

De man achter het festival was Billy McFarland. Hij werkte samen met Ja Rule en een team modellen aan de promotie. Geld, mooie vrouwen, een luxe lokatie... Het kon niet op. McFarland, die zichzelf voordeed als visionair zit nu overigens in de bak vanwege fraude. Ja Rule is de dans ontsprongen en óf hij wil McFarland achterna, óf hij is niet goed in zijn hoofd. Hij claimt dat het 'iconisch' gaat worden. Is goed schat. 

De grote verliezers

Dat Ja Rule nu stoer loopt te doen over Fyre Festival is grappig, maar ook ronduit schandalig. Nu hoef je misschien geen medelijden te hebben met de mensen die afgingen op wat plaatjes van vrouwen in een bikini. Maar het was ook een fiasco voor bijvoorbeeld de mensen die er werkten en de leveranciers. De bouwers kunnen McFarland zijn bloed wel drinken. Dus tof doen over het festival? Ja Rule, niet oké.

Crowdfunding

Een cateraar bijvoorbeeld, die 1000 maaltijden per dag moest leveren, ging financieel zwaar onderuit. Want uiteraard betaalde lul McFarland niet. Haar verhaal was zo schrijnend dat ze middels een crowdfunding dubbel en dwars over de schade heen is gekomen. Heeft in ieder geval iemand nog betaald gekregen.

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht.