Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er in de afgelopen week op de streamingservice.

Article continues after the ad

Op seriegebied had Netflix een tamme week, maar het platform onderging een ware stortvloed aan films. Klassiekers, actie, horror en cult: deze week verscheen er voor elk wat wils.

Series

Het Koreaanse jongetje Yoo-Jin Choi reist op jonge leeftijd naar Amerika. Jaren later is hij zelf een Amerikaanse marinier, die wordt uitgezonden naar het Koreaanse schiereiland. ‘Eugene’ (Lee Byung-hun) wordt verliefd op de dochter van een Koreaanse aristocraat. Tegelijkertijd ontdekt hij dat zijn missie niet zo onschuldig is als hij dacht… Moet hij zijn eigen geboorteland ondermijnen?

Mr. Sunshine is een prestigieus historisch drama, van de Zuid-Koreaanse zender TVN (een soort Koreaanse equivalent van HBO). Wekelijks verschijnen er twee nieuwe afleveringen op Netflix.

Deze week verscheen ook het tweede seizoen van de Zweedse ‘dramady’ Bonusfamiljen. Het stel Lisa (Vera Vitali) en Patrik (Erik Johansson) wonen samen, maar hebben naast hun eigen kinderen ook nog nageslacht uit een vorig huwelijk. De ex-partners bemoeien zich met de opvoeding en er ontstaat behoorlijk wat wrijving tussen de verschillende (stief)kinderen. De serie won in 2017 de Kristallen; de prijs voor beste dramaserie.

Films

Forrest Gump (Tom Hanks) is misschien niet zo slim, maar hij weet door zijn ontwapenende vriendelijkheid toch steeds het wereldtoneel te betreden. Fans van Hanks hebben momenteel weinig te klagen op Netflix, met deze topfilms.

Een andere ‘lovable loser’ waar niemand ooit genoeg van krijgt is The Big Lebowski. Deze cultfilm met Jeff Bridges, John Goodman en Steve Buscemi verscheen 20 jaar geleden. Om dit te vieren draaien sommige bioscopen hem op het moment weer even.

Verder battlet Eminem zich een weg naar de top in het semi-autobiografische 8 Mile. Piloot William Whittaker (Denzel Washington) weet bijna alle passagiers te redden, als zijn vliegtuig neerstort in het drama Flight. Hij wordt behandeld als een held, maar verbergt dat hij een groot drankprobleem heeft. Dankt Whittaker zijn roem aan een ongeluk dat hij zelf veroorzaakte?

De vliegtuigpassagiers in Alive komen er minder goed van af. In dit waargebeurde verhaal stort een Urugayaans rugbyteam neer in het Andesgebergte. De overlevenden zijn ervan overtuigd dat ze snel gevonden worden, en de kou maakt ze hongerig. Het voedsel is al na een paar dagen op, en dán slaat de honger en paniek toe. Een piepjonge Ethan Hawke speelt de hoofdrol in dit survivaldrama

Jan de Bonts rampenblockbuster Twister, met Helen Hunt en Bill Paxton, is vanaf deze week te zien. Ook een ramp, maar dan voor de carrière van komiek Mike Myers is het flauwe The Love Guru. Hopelijk maakt hij binnenkort werk van zijn nieuwe Austin Powers-film; de International Man Of Mystery was een stuk beter te pruimen.

Op comedygebied verschijnt de klassieker Bridget Jones’s Diary, met Reneé Zellweger die maar niet kan kiezen tussen ‘bad boy’ Hugh Grant en de brave Colin Firth. Netflix doet zelf ook een duit in het zakje met Father Of The Year. Wayne (komiek David Spade) heeft zijn zoon altijd verwaarloosd, maar wil de schade graag herstellen. Hij bedoelt het goed, maar gaat veel te ver!

Het filmaanbod gaat verder met Val Kilmer als de gentleman-dief Simon Templar in The Saint. Politieke intriges zijn het onderwerp van de thriller The Constant Gardener, met Ralph Fiennes. Deze gaan nog even even door in de film noir-klassieker The Stranger. In deze thriller van Orson Welles leidt een oud-nazi een teruggetrokken leven in een Amerikaans stadje. Hij doet alles om uit de handen te blijven van de autoriteiten.

Pulp

Het aantal nieuwe pulp- en cultfilms is deze week opvallend groot! Jean-Claude van Damme-fans kunnen genieten van de actiefilms Death Warrant en Bloodsport. Onlangs werd bekend dat niet alleen Van Dammes vechtkunsten indrukwekkend waren: ook zijn drugsgebruik was behoorlijk over de top!

Vin Diesel is de antiheld Riddick, in de sciencefictionfilm Pitch Black. Deze killer kan uitstekend zien in het donker, en dat komt goed van pas als monsters zijn crewleden op beginnen te eten. Meer actie is te zien in Rambo: First Blood Part 2, met Sylvester Stallone. Stallone is de 70 inmiddels gepasseerd, maar werkt alweer aan een nieuwe Rambo-film.

Met de erotische thriller Sliver (genomineerd voor zeven ‘Razzies’) komen we aardig in de buurt van cultfilmgebied. De gemaskerde killer Jason Voorhees toont zijn macabere kunsten in de Friday The 13th-remake uit 2009, The Final Chapter, A New Beginning én Jason Lives! Mocht deze griezel niet eng genoeg zijn dan is er nog de Amerikaanse remake van The Uninvited

Creepshow is een verzameling korte horrorverhalen, geschreven door Stephen King en geregisseerd door George A. Romero (Night Of The Living Dead). Hoewel Pet Sematary Two ook afgeleid is van Kings verhalen, eiste de auteur dat zijn naam van dit misbaksel geschrapt werd. Inmiddels zijn Kings verhalen weer aan een aardige run bezig met IT, Gerald’s Game en de serie 1922. Binnenkort verschijnt zijn langverwachte horrorserie Castle Rock op Hulu.

Dolph Lundgren is He-Man, in de live-action-variant van Masters Of The Universe. Hoewel het speelgoed erg populair was, flopte deze film en een geplande sequel werd geannuleerd. De kostuums en sets werden later gebruikt voor het Jean-Claude van Damme-vehikel Cyborg (1989)

Een agressieve straatbende komt per ongeluk aan de verkeerde kant van de stad terecht in The Warriors. Onderweg naar huis worden ze belaagd door concurrerende gangs, elk met een eigen thema!

Documentaires

Wie nog geen vakantiebestemming voor de zomer heeft, doet er goed aan om Dark Tourist te bekijken. In deze docu-serie bezoekt journalist David Farrier de meest bizarre hotspots. In plaats van hangen op het strand kun je op bedevaart naar het huis van Pablo Escobar. Begrafenisrituelen bijwonen in Cambodja of zèlf levend begraven worden in Amerika.

Voor muziekliefhebbers verschenen er drie interessante specials. Het tragische verhaal van de King Of Pop wordt verteld in Michael Jackson: The Life Of An Icon. Katy Perry’s documentaire Part Of Me verscheen ook online. Naast La Perry komen ook Lady Gaga, Justin Bieber, Rihanna en Adèle even voorbij. Ook de spanningen met toenmalig echtgenoot Russell Brand worden al duidelijk in deze docu.

Barbra Streisand is al decennialang beroemd, en dat komt mede door haar televisiespecial My Name Is Barbra, uit 1965. Het liedjesprogramma van de zangeres maakte haar definitief een vaste factor in de showbusiness. Een nostalgische terugblik naar de eerste stappen van een wereldster.