The Lord of the Rings-trilogie draait in oktober in de bioscoop

Het aanbod aan nieuwe films in de bioscoop stokt, dus krijgen geliefde klassiekers weer een kans in de bioscopen. In oktober betekent dit dat de hele Lord of the Rings-trilogie gedraaid wordt!

Hoewel we The Lord of the Rings-films van Peter Jackson al een paar keer gezien hebben (zoals bijna iedereen!), is het een reeks waar je graag weer even voor gaat zitten. Nou ja, even...

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Frodo (Elijah Wood) meldt zich aan om een levensgevaarlijke toverring te vernietigen, geholpen door zijn Hobbit-vrienden én een groep mensen, elven en dwergen. De kwade Sauron ziet dit helemáál niet zitten en stuurt verschrikkelijke spoken en orcs om de ‘fellowship’ te dwarsbomen.

De bioscopen kiezen ervoor om de ‘extended editions’ van The Lord of the Rings te draaien, die allemaal zo'n vier uur duren. Als je nog kaartjes kunt krijgen zit je een hele middag of avond geramd!

Article continues after the ad

The Fellowship of The Ring draait vanaf 8 oktober in bioscopen van Pathé, Kinepolis en Vue. De tickets gaan erg rap, dus hopelijk komen er binnenkort nieuwe data bij.

The Lord Of The Rings: The Two Towers

In The Two Towers is de ‘fellowship’ uit elkaar gevallen door onderling wantrouwen gevoed door de boze toverring. Hoewel Aragorn, Gimli, Legolas en de Hobbits verdeeld zijn, blíjven ze voor elkaar vechten. Hoogtepunten uit The Two Towers zijn o.a. de slag om Helm’s Deep, de introductie van onze ‘precious’ Gollum én de bestorming van Sarumans hoofdkwartier door de woeste Enten.

The Two Towers draait vanaf 15 oktober in de meeste bioscopen.

The Lord Of The Rings: The Return Of The King

Het verpletterende einde van The Lord of the Rings-trilogie! Terwijl Frodo en Sam zich op hun tandvlees naar Mordor slepen, vervult Aragorn zijn lotsbestemming door Gondor te redden van een orc-leger.

The Return of the King is de kroon op de geweldige LOTR-trilogie en de film won elf Oscars (waaronder Beste Film en Beste Regisseur). The Return of the King draait vanaf 22 oktober in de meeste bioscopen.

En verder...

The Good Liar

Deze misdaadthriller ‘op leeftijd’ draait om de meesteroplichter Roy Courtnay (Ian McKellen), die de rijke weduwe Betty (Helen Mirren) een poot probeert uit te draaien. Aanvankelijk verloopt zijn sluwe plannetje gesmeerd, maar dan verliest hij langzamerhand de controle over zijn prooi… Is Betty wel wie ze zegt dat ze is?

The Good Liar verscheen eind 2019 in de bioscoop, en krijgt vanaf 8 oktober een herkansing bij Kinepolis.

Judy

Reneé Zellweger won een welverdiende Oscar voor Beste Actrice, als de tragische Judy Garland. Als kind werd ze klaargestoomd voor het sterrendom (o.a. in The Wizard Of Oz), met als resultaat dat haar leven regelmatig ellendig verliep. Garland trouwde vijf keer, onderging gedwongen abortussen, raakte verslaafd aan van alles en nog wat en overleed op 47-jarige leeftijd.

De biopic over Judy Garland is vanaf 22 oktober te zien bij Kinepolis.

At the drive-in

Het coronavirus haalt natuurlijk een beetje de sjeu uit een gezellig bioscoopbezoekje. Pathé heeft daarom een drive-in-bioscoop gerealiseerd in Amsterdam Zuid-Oost, vlakbij de Johan Cruijff Arena. In de drive-in kun je voornamelijk oudere films checken: je koopt een ticket per auto, en je ontvangt het filmgeluid via je (FM-)autoradio.

Veel films draaien maar één keer, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Een paar hoogtepunten uit de komende weken zijn:

Grease (2 oktober), Mamma Mia: Here we go Again (3 oktober), La La Land (4 oktober) en Fast & Furious 8 (10 oktober). Het hele aanbod vind je op deze site. Het programma voor de maand oktober is nog niet compleet, dus houd de lijst in de gaten!