Het filmfestival van Venetië is in volle gang. Op dit jaarlijkse filmfestival strijden grote films om de felbegeerde 'Gouden Leeuw'. Het winnen van die hoofdprijs is vaak een goede graadmeter voor Oscar-kansen. Zo wonnen eerder al films als Birdman, Gravity en Spotlight de prijs. Dit jaar hebben we ook al een vermoeden welke film behoorlijk veel kans maakt op de prijs...

Article continues after the ad

A Star is Born

De film A Star is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper (tevens de regisseur van de film) ontving na afloop namelijk een acht minuten-lange staande ovatie. Zélfs nadat de voorstelling tussendoor geteisterd werd door een kwartier-lange onderbreking door bliksem. 

In A Star is Born speelt Ally een verlegen zangeres, wiens leven in een stroomversnelling terechtkomt nadat ze country-rocker Jackson Maine tegen het lijf loopt. Het is al de vierde 'versie' van A Star is Born, nadat Janet Gaynor zich als eerste op de rol stortte. Vervolgens speelden ook Judy Garland en Barbra Streisand in de gelijknamige films. En hoewel Lady Gaga dus grote namen moet opvolgen, krijgt ze enorm goede reviews!

The Guardian gaf de film vijf sterren en noemde Lady Gaga 'sensationeel goed'. Variety noemde de film een 'emotioneel meesterwerk' en noemde Gaga de grootste reden om de film te gaan zien. Oscar-kanshebber? De fans vinden van wel!

A Star is Born draait vanaf 4 oktober in de bioscoop.