Ik vertrek, nieuw seizoen

Vanwege het coronavirus moeten we onze vakanties even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet kunnen genieten van emigrerende mensen. Vanaf 27 november start een nieuwe seizoen Ik vertrek en dat belooft net als vorig seizoen weer geniaal te worden! 

Article continues after the ad

Van de Spaanse badplaats Calpe, het zonnige Umbrië, de Franse Vogezen tot een prachtig Frans chateau in Douzillac. De deelnemers van Ik vertrek laten zich door niets en niemand tegenhouden.

Hondenliefhebbers

In de eerste aflevering volgen we de stoere mannen Richard en Aadje uit Naaldwijk. Zij nemen hun honden Joey en Charles mee naar de Spaanse badplaats Calpe. Gaat het hen lukken om een riante villa van zo'n 1000 meter² om te toveren tot ware B&B in de stijl van Versailles? Dat is nog maar de vraag! 

Ik vertrek, nieuw seizoen

Italiaanse heerlijkheden

Op vrijdag 4 december is het de beurt aan Jean Paul en Rosalie die de Hollandse stamppot verruilen voor de Italiaanse pizza's en pasta's. Samen met hun twee kinderen Aras en Isabella genoten ze in Umbrië altijd al van heerlijke vakanties, maar het is opeens andere koek als er geen einddatum meer is. Zij proberen van een vervallen pand met een flink stuk grond hun droomhuis te maken.

Spannende avonturen

Er waait een behoorlijke wind door het leven van Ronald en Janine. De twee zijn erachter gekomen dat ze niet tevreden zijn met het leven dat ze nu leiden, dus dat moet op de schop. Tijd dus om hun werk in Nederland op te zeggen en te vertrekken naar de Vogezen in Frankrijk om een gedateerde chambres d'hôtes te runnen. Op 11 december weten we of dit het avontuur is dat weer glans aan hun levens toevoegt.

Van Frankrijk en Duitsland naar...

In aflevering vier hebben we te maken met echte avonturiers. Brigitte en Laurens zijn er namelijk niet vies van om hun handen uit de mouwen te steken, als het maar resultaat heeft. Na een mislukt avontuur in Frankrijk begint hun nieuwe start in Duitsland. Maar hoewel ze een charmante plek tussen de koeien hebben gevonden, is dit blijkbaar ook niet hun eindbestemming. Die ligt - als het goed is - wel in Spanje! Dat belooft wat.

Chateau

Meilandjes move over, want in de laatste aflevering van het seizoen is het de beurt aan Emmy en Rutger om een Frans' kasteel te runnen. Of toch niet? In het Franse Douzillac heeft Emmy een chateau gekocht om er een chambres d'hôtes met minicamping van te maken, maar Rutger staat niet echt te springen om die plannen. Hij wil voorlopig niet mee verhuizen, dus moet Emmy het in haar eentje zien te rooien. Op 1 januari 2021 is te zien of dat lukt.

Ik vertrek zie je vanaf 27 november op NPO1