Hoeveel zullen er echt gemaakt worden?

Het begint een Superguide-traditie te worden, de “Spin-off Sunday” waar we kijken naar de spin-off mania die Hollywood in haar greep lijkt te hebben. Twee weken geleden keken we naar de Star Wars spin-off rond Boba Fett, vorige week namen we Marvel spin-offs onder de loep, en deze keer is het de beurt aan Marvels eeuwige concurrent DC Comics.

1. Harley Quinn spin-off film Gotham City Sirens

Aangekondigd in december 2016

DC begon voor het eerst symptomen van spin-offkoorts te vertonen toen de uitgeverij eind 2016 aankondigde een spin-off rond Margot Robbie’s Harley Quinn uit Suicide Squad te maken. Logisch, want ook al valt er dan het een en ander aan te merken op de verfilming van DC’s schurkenteam, toch leken vriend en vijand het erover eens dat Robbie de show stal met haar rol als de knettergekke Harley Quinn. En deze stoute dame zou ook wat van haar al net slechte vriendinnen meenemen, want ook Catwoman en Poison Ivy zouden zich bij haar voegen. Een soort Charlie’s Angels dus, maar dan meer Joker’s Devils.

2. Joker en Harley Quinn-film als spin-off van Suicide Squad

Aangekondigd in augustus 2017

Naast een al aangekondigd vervolg op Suicide Squad zullen Jared Leto’s Joker en Margot Robbie’s Harley Quinn ook te zien zijn in een eigen film. Deze zou in handen zijn van de makers van de bejubelde tv-serie This Is Us, Glenn Ficarra en John Requa. Het regisseursduo zou hier een Bonnie & Clyde-achtige misdaadromance van willen maken. Opnames zouden pas van start gaan als Suicide Squad 2 klaar is, dus dat duurt nog wel een paar jaar.

3. De ene Joker-film, die los staat van Suicide Squad

Aangekondigd in augustus 2017

Vorig jaar zomer leek DC echt de smaak van de spin-offs te pakken te hebben toen de studio aankondigde een op zichzelf staande film over Batmanschurk de Joker te maken. De film van Hangover-regisseur Todd Philips zou een harde film noir-achtige misdaadfilm moeten worden in de sfeer van Martin Scorsese-films als Taxi Driver of Raging Bull. Marty werd zelfs aangehaald als uitvoerend producent om het project in juiste banen te leiden. DC zou Joaquin Phoenix op het oog hebben voor als voornaamste kandidaat om de groen-wit-paarse Batmanschurk te spelen. Op zich een goede keuze; Deze zonderlinge acteur is in het echte leven immers zo knettergek dat je hem alleen wat schmink op hoeft te doen en je hebt al een Joker!

4. Harley Quinn spin-off film Birds of Prey

Aangekondigd in december 2017/april 2018

Een jaar na de aankondiging van Gotham City Sirens onthulde Margot Robbie tegenover MTV dat ze met nog een Harley Quinn-film bezig was. In april 2018 werd duidelijk dat deze spin-off over een ander vrouwelijk team uit de DC-stal zou gaan, namelijk de Birds of Prey. Gek genoeg staat niet Harley Quinn maar Batgirl centraal in deze serie. Aangezien dit team een wisselende bezetting heeft is niet duidelijk welke personages verder mee zullen doen. Birds of Prey zou als eerste van dit hele rijtje aan de beurt zijn, opnames moeten van start gaan zodra Robbie klaar is met de opnames van Quentin Tarantino’s Once Upon A Time In Hollywood.

5. De andere Joker-film, die wél een spin-off wordt van Suicide Squad

Aangekondigd in juni 2018

Deze week kondigde DC aan om naast de al eerder aangekondigde Joker-film ook nog een film te maken waarin Jared Leto opnieuw zijn versie van de Joker uit Suicide Squad mag spelen. Dit als een soort troostprijs voor de Thirty Seconds To Mars-frontman, die bij wijze van spreken maar net iets langer dan een halve minuut in de film te zien was, ondanks zijn intense voorbereiding.

6. De tv-serie over Batman-butler Alfred Pennyworth

Aangekondigd in mei 2018

En dan als uitsmijter de klapperrrrr van de week: Vorige maand kwam DC met het idee om dan maar een tv-serie te maken over de jonge jaren van Batman-butler Alfred Pennyworth. Want daar zouden fans op zitten te wachten, duh. Bruno Heller, bedenker van die andere DC spinoff-serie Gotham, zou zich over de serie moeten ontfermen en Gotham-regisseur Danny Cannon zou de eerste aflevering gaan doen. Dat belooft dus vooralsnog niet veel goeds.

Eens moet het toch lukken

Naast bovengenoemde spin-offs staan natuurlijk ook nog “gewoon” Aquaman, Justice League 2, Wonder Woman 2 en het door problemen achtervolgde The Batman op de planning. Het is niet duidelijk of die films veel te maken zullen hebben met bovengenoemde titels. Waar Marvel met een uitgekiend plan de ene blockbuster na de andere de bioscopen in slingert, lijkt DC meer te kiezen voor een (gebrek aan) strategie waarin ze onder het motto “eens moet het ons toch lukken” alles tegelijk uitproberen om te kijken wat een succes wordt. Vooralsnog lijkt de toekomst van het DC Cinematic Universe vooral op de frêle schoudertjes van Margot Robbie te rusten.

Jack Reacher
Jack Reacher

De geruchten gingen al een tijdje rond, en nu zijn deze ook bevestigd: er komt een TV-serie rond het populaire thrillerpersonage Jack Reacher. Hierin wordt de bikkelharde actieheld echter niet meer door Tom Cruise gespeeld. Dit heeft schrijver Lee Child vandaag aan de BBC laten weten.

 

Dit keer wel een boom van een vent graag

Fans van de Jack Reacher-boeken zullen nu ongetwijfeld hopen dat er dit keer wel een boomlange uit de kluiten gewassen hoofdrolspeler gekozen wordt. Reacher is in de boeken normaal een beer van een vent die zowat de twee meter aantikt. Fans waren dus niet blij toen de slechts 172 centimeter lange Cruise voor de rol gekozen werd

 

 

Nu wel Ray Stevenson?

Child verdedigde de keuze voor Tom Cruise destijds nog met het argument dat voor een speelfilm met een groot budget gewoon een acteur van naam gecast moet worden. Fans hadden naar het schijnt graag acteur Ray Stevenson in de rol gezien. Het is niet bekend of die nog wel voor de tv-serie in aanmerking komt.

 

Geen derde Reacher-film

De TV-serie rond Jack Reacher zal op een streamingdienst te zien zijn, hier is alleen nog niet bekend op welke. Met dit nieuws is het ook zo goed als zeker dat er geen derde Reacher-film met Cruise meer komt. Dat zit er echter al dik in toen de opbrengst van de tweede film Jack Reacher: Never Go Back uit 2016 het bij lange na niet haalde bij die van de eerste film.

 

The Rock in Fighting With My Family
The Rock in Fighting With My Family

We kennen Dwayne Johnson allemaal als die Grote Vriendelijke Reus die altijd goedgehumeurd is, maar in de trailer voor de Britse worstelkomedie Fighting With My Family laat The Rock een andere kant van zichzelf zien. Als twee fans die zelf willen gaan worstelen hem om advies vragen, krijgen ze de wind van voren.

Dromen van Amerikaans show-worstelen in de Britse regen

Fighting With My Family vertelt over de Britse broer en zus Zak en Raya die ervan dromen om door te breken in de wereld van het Amerikaanse show-worstelen. Dat is so wie so al niet eenvoudig, maar het is nog lastiger als je uit een regenachtig Engels plaatsje komt. Toch lijken ze een heel eind te komen met training van worstelcoach Hutch, gespeeld door Vince Vaughn. Komiek Nick Frost, die bolle uit de Edgar Wright-komedies, duikt ook op in een geinige rol als hun vader, die het niet gelooft dat 'ie Dwayne Johnson aan de telefoon heeft.

 

 

Geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant

Het is nog niet duidelijk of The Rock ook echt een substantiële rol in de film heeft, of dat 'ie maar even meedoet en zijn grootste scènes al in deze trailer zitten. Hij heeft de film in elk geval mede-geproduceerd. Deze worstelkomedie is grappig genoeg geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant, met zijn iele voorkomen zelf bepaald geen worstelaar. Merchant kennen we natuurlijk als de man met wie Ricky Gervais al die geweldige tv-series heeft bedacht; The Office, Extras, Life's too Short en natuurlijk An Idiot Abroad.

 

Hoe maf het uitgangspunt van deze komedie ook klinkt, toch is de film gebaseerd op het leven van de Briste Saraya-Jade Bevis, die onder de naam Paige daadwerkelijk in de Amerikaanse WWE heeft geworsteld.

Op dit moment heeft Fighting With My Family nog geen Nederlandse releasedatum. In diverse andere landen komt de film al in februari en maart uit, dus wellicht is de komedie rond die tijd ook hier in de bioscopen te zien.