‘Iedereen heeft ergens op aarde wel een dubbelganger rondlopen’, zo wordt vaak gezegd. Wat men niet vertelt, is dat je kopie soms een cartoonfiguur is! Deze beroemdheden lijken als twee druppels water op tekenfilmfiguren.

Martin Scorsese

Carl Fredricksen

De chagrijnige Carl uit Pixars Up werd eigenlijk gebaseerd op de acteur Spencer Tracy. Door een tragische gebeurtenis verliest hij alle plezier in het leven, totdat hij op avontuur gaat met een jonge padvinder. Zijn evenbeeld? Martin Scorsese (Raging Bull, The Wolf Of Wall Street, e.v.a.), één van de meest prominente regisseurs van de laatste decennia. Als je ons had verteld dat hij de inspiratiebron voor Carl was, hadden we het óók geloofd!

Christina Hendricks

Jessica Rabbit

Roger Rabbits sexy vrouw Jessica is opgebouwd uit verschillende bekende actrices. Het uiterlijk van Rita Hayworth, het haar van Veronica Lake en de look van Lauren Bacall. Actrice Christina Hendricks (Mad Men, Drive) benadert deze femme fatale bijzonder goed!

Article continues after the ad

Frank Lammers

Fred Flintstone

The Flintstones was een van de eerste tekenfilms die zich op kinderen én volwassenen richtte. Het was in de jaren 60 eigenlijk een sitcom in tekenfilmvorm. Omdat het eigenlijk een prehistorische variant is op situaties uit het dagelijks leven, is de serie grotendeels nog steeds goed te kijken! Mocht er ooit een Nederlandse variant op The Flintstones verschijnen, dan nomineren we Frank Lammers om Fred te spelen.


Zijn enthousiaste buurman Barney is misschien een rol voor… Pepijn Gunneweg?

Ned Flanders

Bryan Cranston

Een andere tekenfilm waar je misschien wel eens van gehoord hebt is... The Simpsons! De brave, oerchristelijke buurman Ned Flanders is met zijn goede gedrag een doorn in het oog van Homer. Bryan Cranston, of eigenlijk zijn Breaking Bad-personage Walter White, begint zijn criminele loopbaan als Ned Flanders-lookalike! Momenteel heeft hij echter andere dingen aan zijn hoofd: de Intouchables-remake met Kevin Hart, bijvoorbeeld.

Disney-klappers

Hunky dory!

John Smith uit Pocahontas zou er in het dagelijks leven uit kunnen zien als Chris Hemsworth!

De stoere Khal Drogo (Jason Momoa) uit Game Of Thrones, en Aquaman trouwens ook (die ons eerder al verraste met een spectaculaire trailer), lijkt méér dan een beetje op Scar uit The Lion King! Deze Disneyparel zit vol met verborgen feitjes: wist je dit al over The Lion King?

 

We want more!

Zo hebben we toch een aardige eerste greep te pakken! Zijn jou nog meer matches opgevallen? Deel je kennis op Facebook!

Beeld: Warner Bros, ANP Kippa/Levin den Boer en Paula v/d Meeren, ANP Kippa.