The Masked Singer Oud en Nieuw

Welke BN'er waggelt rond als een oliebol op pootjes? Welke celeb hees zichzelf in een champagnefles? We hebben nu al zó'n zin in The Masked Singer Oud & Nieuw dat we - zonder ook maar iets gezien te hebben - voorspellen wie er in de kostuums zitten!

Eerder zochten we al precies voor je uit welk The Masked Singer-figuur de beste minnaar of minnares is. We waren toen al de schaamte voorbij, zoals je ziet. Raden wie er in de nieuwe kostuums zit op basis van... nou ja, één foto, moet dan ook wel kunnen, toch? We channelden onze inner Loretta Schrijver en gingen op 'onderzoek' uit. Let's go!

 

De Champagnefles

We knallen de kurk er maar meteen vanaf: dit is Margriet van der Linden! Dat is het eerste wat ons te binnen schoot toen dit kostuum werd onthuld. Dat gebeurde namelijk in de show van M. RTL gaf Margriet de eer om dit pak dus in haar eigen uitzending bekend te maken, een paar uur voor de grote finale van het tweede seizoen van The Masked Singer. Toeval? Nee, NATUURLIJK NIET. Margriet kreeg de reveal omdat ze zélf in het kostuum zit. Het is inderdaad geen uitgebreide theorie, maar dit is onze uitspraak en daar moet u het mee doen.

Onze voorspelling

Margriet van der Linden. Punt.

 

De Oliebol

Géén idéé wie er in dit wandelende oliebolletje zit, maar even serieus: wat een feest moet dat zijn voor degene in het pak! Je zou maar rond mogen waggelen in zo'n bolletje geluk. Prachtig toch. Het lijkt ons bovendien het meest comfortabele pak. Je zou maar in dat vuurwerkkostuum zitten! Een BN'er op basis van uiterlijk, of, euhm... 'omvang', aan de Oliebol linken, moeten we natuurlijk niet doen.

Wie is het?

Tja, we tasten nogal in het duister. Het enige wat we kunnen zeggen op basis van de foto? Het lijkt erop dat hier en wat kleinere BN'er in zit. In de andere kostuums lijken langere celebs te zitten. Ohja: googelen op 'BN'er oliebol' leverde tot onze grote verrassing niets op...
 

Het Vuurwerk

Ron Boszhard. Dat kan haast niet anders. Oké, misschien een beetje overdreven, het kan op letterlijk honderden manieren anders, maar hear us out. Dit was hét jaar voor Ron. Hij maakte zijn grote comeback in het Wie is de Mol?-jubileumseizoen en nam daarmee revanche voor zijn eerdere, gênante dubbele exit uit het 2018-seizoen van WIDM. Hoe kun je het jaar nog knallender afsluiten? Nou, met een showtje in The Masked Singer natuurlijk! Als 'Vuurwerk'!

Ron Boszhard, WIDM

Dit is...

Ron Boszhard dus. Het zou ook tof zijn voor panellid Carlo, die zijn broer misschien helemaal niet herkent. Hetzelfde gebeurde met Buddy Vedder, die pas na een aantal weken hoorde dat zijn soapmoeder Babette van Veen in De Vlinder zat.
 

De Klok

Psst... dit moet je niet aan de grote klok hangen, maar wij denken bij De Klok aan Quinty Trustfull! Onze inner Loretta schreeuwt die naam al minutenlang, dus we doen het eigenlijk alleen om haar te pleasen. Nee, zonder dollen: het programma teaset nu al twee seizoenen lang dat Quinty wel eens mee zou kunnen doen. Als klap op de vuurpijl (pun intended) kwam Ruben Nicolai afgelopen seizoen zelfs met een soort Quinty-alarm wanneer Loretta de naam van haar Koffietijd-collega weer eens opperde. Nu is het eindelijk tijd voor Quinty in The Masked Singer, *wink wink*. Vandaar dat ze in de Klok zit. Snap je 'm?

Quinty Trustfull

Wij richten onze pijlen op...

Quinty Trustfull, daar kun je de klok op gelijk zetten! Maar goed, de tijd zal het leren...
 

De Sneeuwpop

Nou, onze fantasie rijkt best ver, maar De Sneeuwpop maakt 't ons knap lastig. Zelfs onze inner Loretta weet het even niet meer. Ze is afgeleid door het schattige kostuum en wil 'm 't liefst over z'n bolletje aaien. Oké, als we dan toch even verder speculeren: wij denken bij een sneeuwpop aan Frozens Olaf. Kennen wij Nederlandse BN'ers die zo heten? Ja, fotograaf Erwin Olaf, of RTL Nieuws-verslaggever Olaf Koens.

In dit kostuum zit...

Nou, waarschijnlijk niet één van die twee. Dat is natuurlijk veel te vergezocht. Wij zijn al lang blij als we met één van de gokjes hierboven ook maar enigszins in de buurt komen. Fingers crossed!

The Masked Singer Oud & Nieuw special is op 31 december te zien bij RTL 4 om 22.20 uur.

Article continues after the ad