De Robot in The Masked Singer op RTL 4

RTL’s nieuwste spektakelshow The Masked Singer houdt de gemoederen online flink bezig. Na meerdere afleveringen (dit zijn de meest recente onthullingen) gaan kijkers al MASSAAL los met raden. We zetten de meest genoemde BN'ers voor jullie op een rij!

Article continues after the ad

In The Masked Singer zingen BN’ers in onherkenbare kostuums. Het publiek in de zaal bepaalt uiteindelijk wie het ‘minst’ was en die moet zichzelf vervolgens onthullen. Ondertussen proberen twee jury’s - Loretta Schrijver en Carlo Boszhard tegen Buddy Vedder en Gerard Joling – door middel van hints te raden wie er toch schuilgaat achter dat krankzinnige kostuum.

Wij struinden sociale media af en verzamelden de meest genoemde BN’ers bij de performers. 
 

Het Zeewezen (GERADEN)

Bijna iedereen is ervan overtuigd dat dit cabaretière Tineke Schouten moet zijn. Door haar stemgeluid en lichaamstaal is het – begrijp ons niet verkeerd – waarschijnlijk dat het hier om een wat 'oudere' dame gaat. Vandaar dat Corry Konings ook meer dan eens wordt genoemd.

UPDATE: in het Zeewezen-pak zat inderdaad Tineke Schouten!


De Bidsprinkhaan

Nergens zijn de voorspelling zo eenduidig als bij de Bidsprinkhaan. Dit is Nienke Plas. Volgens kijkers kun je haar onvervalste Amsterdamse accent zo herkennen. Daar kan geen stemvervorming tegenop. Nienke brengt sinds vorig jaar ook tracks uit en dus kunnen we haar zangstem eens lekker gaan vergelijken!
 Het Konijn (GERADEN)

Masked Singer

Ook hier zijn de meningen niet zo verdeeld. Veruit de meeste kijkers gaan voor rapper Gers Pardoel. Eén van de hints, ‘Goud’, past perfect bij ‘m. Gers noemde zijn zoontje namelijk Goud. Nou, 1 + 1 = 2. Hier kun je best geld op inzetten!

UPDATE: in het Konijn-kostuum zat inderdaad Gers Pardoel.


De Robot

Hoewel Loretta dacht dat Trijntje Oosterhuis in het robotpak zit, zijn jullie het daar… niet echt mee eens. Meest gehoorde BN’er is hier toch echt Edsilia Rombley. Niks Trijntje! Ook operazangeres Tania Kross komt vaak voorbij en mogen we dus nog niet afstrepen.


De Leeuw

De koning van de jungle zaait verdeeldheid. De BN’er-namen vliegen je om de oren en echte consensus is er nog niet. Acteurs Tygo Gernandt en Winston Post krijgen meerdere ‘stemmen’. YouTuber Rutger Vink, die ook in Dancing With The Stars zit, is volgens sommigen ook een kanshebber. Zelfs illusionist Hans Klok komt meer dan eens voorbij, maar met zo’n superdrukke Vegas-show die hij momenteel doet, lijkt dat vanwege zijn overvolle agenda niet waarschijnlijk. Thomas Berge? Ja, zelfs die zou volgens de online-experts wel eens in dat pak kunnen zitten. Argh, deze is lastig!
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ben jij net als Loretta ook in love with the Lion? 🐅 #rtlxl #themaskedsinger #maskers #lion

Een bericht gedeeld door RTL XL (@rtlxl) op


Een van de hints wijst erop dat Leeuw misschien wel een kok is. Hierdoor viel zelfs de naam van Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard. Het moet niet gekker worden…
 

De Neushoorn

De Neushoorn is een beetje zoals De Leeuw. Veel voorspellingen, weinig consensus. Als we er één BN’er uit moeten pikken? Nou, dan gaan we voor Tim Douwsma. Heeft ervaring als zanger en de hints ‘Rol’ en ‘Buitenland’ passen volgens kijkers perfect bij hem. Ook Rico Verhoeven en Jan Kooijman worden regelmatig genoemd. Die laatste lijkt daar nu zelf subtiel op te hinten. Hmm, we zijn nog niet zo zeker van Tim Douwsma...
 

 

De Eenhoorn (GERADEN)

Wendy van Dijk? Wordt genoemd, maar lijkt ons sterk door haar RTL-vertrek. Loretta is ervan overtuigd dat het Birgit Schuurman is, maar door het hoog ‘paardengehalte’ schieten de verdenkingen ook richting Britt Dekker. Maar we gaan hier toch voor ex-K3-zangeres Josje Huisman. Blijkbaar herkennen kijkers haar stem uit duizenden getuige de vele voorspellingen die haar aanwijzen als degene in het Eenhoorn-pak!
 


UPDATE: in de eenhoorn zat - jawel! - Josje Huisman verstopt. Hadden jullie het dus wéér massaal goed geraden!


De Papegaai (GERADEN)

Hier hoeven we eigenlijk niet op in te gaan. Vrijwel iedereen gaat voor Eddy Zoëy. Nadat de Papegaai eerder al een voorproefje gaf in Beau, wist iedereen het al zeker. Echte duidelijk hints hebben we niet. Maar die zangstem lijkt gewoon erg veel op Eddy’s ‘presenteerstem’. Hier durven we onze hand voor in het vuur te steken!
 

UPDATE: ja hoor, het was inderdaad Eddy Zoëy in het Papegaaienpak! 


De Hond (GERADEN)

Net als bij De Aartsengel (die Catherine Keyl bleek te zijn) viel ook hier meteen op dat er waarschijnlijk een oudere vrouw in dit kostuum zit. Gerard Joling gaf direct aan dat De Hond zeker weten actrice Joke Bruijs is. Ook online klinkt die naam veruit het vaakst.

En deze twitteraar kwam met bewijs! Nu weten we het haast zeker.
 


UPDATE: in het Hond-kostuum zat inderdaad Joke Bruijs.
 

Het Monster (GERADEN)

Jurylid Buddy Vedder herkende Viggo Waas. En dat kwam vooral door de Ajax-bal die op een gegeven moment in beeld kwam. Cabaretier Viggo is uiteraard een Ajax-fan. Wilfred Genee en Dave Roelvink komen ook voorbij door de juryleden. Wat denken de kijkers? Die mikken vooral op Rick Brandsteder. Door deze uitspraken bijvoorbeeld, die letterlijk zo voorbijkwamen in het introductiefilmpje van Monster:
 


UPDATE: en ook bij het Monster zaten jullie goed: inderdaad, het was Rick Brandsteder
 

The Masked Singer is elke vrijdag om 20:30 te zien op RTL 4.