Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven in Op1

Programmamaker en Songfestival-kenner Cornald Maas laat Op1 voortaan links liggen. En hij is niet de enige BN'er die kritiek uit op de 'demotiverende' talkshow.

Article continues after the ad

Momenteel staat Op1 meer dan ooit volop in het nieuws. Het praatprogramma van NPO 1 zendt voortaan elke dag uit vanwege de coronacrisis, scoort knallende kijkcijfers, haalde Jeroen Pauw terug én verwelkomde tot verbazing van Pauw zelf een met corona besmette gast. Niet iedereen blijkt even gecharmeerd van de duo-show.

'Demotiverend'

"Een beetje positieve vibe en, ja, hoop zou niet misstaan in Op1 vanavond. Demotiverende uitzending", schrijft musicalkenner én Shownieuws-deskundige Maurice Wijnen. Ook GTST-actrice Lone van Roosendaal zat naar de uitzending te kijken. "Gister ook al...", reageert ze op Maurice. Cornald Maas mengt zich ook in het verhaal en geeft aan niet meer te kijken.

Deskundigen

Je kunt de tv niet aanzetten of het gaat (begrijpelijk) over de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus en de daaropvolgende crisis die de hele wereld in zijn greep houdt. Overal; van NPO 1 tot SBS6. Zo'n nieuwsovervloed gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Volgens Cornald helpt het om "de speculaties van deskundigen en ‘deskundigen’" zoveel mogelijk aan je voorbij te laten gaan. Hij focust zich liever op de belangrijkste nieuwsactualiteiten en stort zich op boeken en films. Die bieden "schoonheid en troost". Voor degenen die net als Cornald liever een filmpje pakken of een serie bingen: check deze ultieme Netflix-kijklijst voor thuiszitters!


Op1 is elke dag rond 22:15 uur te zien op NPO 1.