Tygo Gernandt, Nance Coolen en tien andere BN'ers laten zich twaalf dagen opsluiten en moeten hun weg vinden uit drie escape rooms per dag.

Article continues after the ad

The Big Escape

Het klinkt een beetje zoals de film Cube, maar dan gelukkig een stuk minder gevaarlijk voor de deelnemers. Twaalf BN'ers, of eigenlijk elf BN'ers en een bekende Vlaming, moeten twaalf dagen lang hun weg weten te vinden uit drie escape rooms per dag. Wanneer ze worden opgesloten, weten de twaalf deelnemers niet. “Het spel begint op onverwachte momenten”, legde Lauren Verster vanavond uit bij RTL Boulevard. “Dus je hebt pauze, eet een broodje, en opeens gaat de deur dicht. Of je zit in een bus en die blijkt dan een escape room te zijn.” Voor de kandidaten blijft het niet bij de drie ontsnappingspogingen per dag. “Tussendoor zijn er ook allerlei mindfucks.”

Volgens Lauren is The Big Escape, dat vanaf begin september te zien is op NPO 3, ook voor de kijkers bijzonder leuk. “Ik kijk soms naar Wie is de mol? en denk dan: what the fuck zijn ze nu aan het doen? Ik snap het niet als kijker. Dat is zo leuk aan dit spel, je kunt vanaf de bank supergoed meespelen.”

Deelnemers

Tygo Gernandt en Nance Coolen noemden we al als deelnemers. Ook Eva van der Gucht, Nadia Palesa Poeschmann en Steven ‘Braboneger’ Brunswijk laten zich vrijwillig opsluiten. Presentatrice Linda Hakeboom, Giel de Winter van StukTV en voormalig 'AH-supermarktmanager' Harry Piekema zijn van de partij, en ook oud-schaatsster Annette Gerritsen, oud-wielrenner Michael Boogerd, vlogger Nikkie de Jager - beter bekend als NikkieTutorials - en de Vlaamse televisiemaker Lieven Scheire nemen deel aan The Big Escape.