En ó wat worden we blij van de thema's van de drie (!) komende seizoenen

Na het enorme succes van American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson werd al aangekondigd dat er nog minstens drie seizoenen zullen volgen van de limited series van de makers van American Horror Story. Over de cast van het derde seizoen, waarin de moord op mode-ontwerper Gianni Versace in 1997 centraal staat, is nu meer bekend.

La vida loca

Zo zal acteur Édgar Ramirez (The Bourne Ultimatum, Wrath of the Titans) de rol van Versace op zich nemen, speelt niemand minder dan Penélope Cruz (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) zijn zus Donatella en is Darren Criss (Glee) de bad guy, seriemoordenaar Andrew Cunanan. Er is tevens een rol weggelegd voor de wereldberoemde zanger Ricky Martin. Hij zal de geliefde van Gianni spelen, Antonio D’Amico, met wie Gianni sinds 1982 een relatie had.

Succesvol acteur

Ricky als acteur zal hier en daar een wenkbrauw doen fronsen, maar met rollen in onder meer Glee en de Broadway-stukken Evita en Les Miserables ontving de Latino, die met zijn zangcarrière vele Grammy’s in de wacht sleepte, al de nodige lof. 

De productie van het derde seizoen van American Crime Story zal later deze maand van start gaan - de serie wordt verwacht in 2018. 

Seizoen 2

Eerst is het uiteraard tijd voor een tweede seizoen, dat zal draaien om orkaan Katrina die in 2005 het Amerikaanse New Orleans bijna volledig verwoestte. Anders dan het eerste seizoen is de afloop ervan niet te voorspellen, verklappen de makers. “Wie er blijft leven, wie er doodgaat, het zullen allemaal échte verhalen zijn.” 

Katrina-cast

Over de cast van het Katrina-seizoen is nog weinig bekend, behalve dat in ieder geval actrice Sarah Paulson, muze van maker Ryan Murphy die tevens in seizoen één én in American Horror Story te zien was, terugkeert. Ook actrice Annette Bening is van de partij als gouverneur Kathleen Blanco van de staat Louisiana.

Clinton-Lewinsky

Ook voor dit tweede seizoen hebben we nog even geduld nodig: deze verschijnt tevens pas in 2018. Wel is ons beloofd dat het derde seizoen niet lang daarna zal volgen én met de bekendmaking van het thema van ook een vierde seizoen - het beruchte Bill Clinton en Monica Lewinsky-schandaal - vergeven we het de makers. Wij hebben er zin in!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.