En ó wat worden we blij van de thema's van de drie (!) komende seizoenen

Na het enorme succes van American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson werd al aangekondigd dat er nog minstens drie seizoenen zullen volgen van de limited series van de makers van American Horror Story. Over de cast van het derde seizoen, waarin de moord op mode-ontwerper Gianni Versace in 1997 centraal staat, is nu meer bekend.

More content below the advertising

La vida loca

Zo zal acteur Édgar Ramirez (The Bourne Ultimatum, Wrath of the Titans) de rol van Versace op zich nemen, speelt niemand minder dan Penélope Cruz (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) zijn zus Donatella en is Darren Criss (Glee) de bad guy, seriemoordenaar Andrew Cunanan. Er is tevens een rol weggelegd voor de wereldberoemde zanger Ricky Martin. Hij zal de geliefde van Gianni spelen, Antonio D’Amico, met wie Gianni sinds 1982 een relatie had.

Succesvol acteur

Ricky als acteur zal hier en daar een wenkbrauw doen fronsen, maar met rollen in onder meer Glee en de Broadway-stukken Evita en Les Miserables ontving de Latino, die met zijn zangcarrière vele Grammy’s in de wacht sleepte, al de nodige lof. 

De productie van het derde seizoen van American Crime Story zal later deze maand van start gaan - de serie wordt verwacht in 2018. 

Seizoen 2

Eerst is het uiteraard tijd voor een tweede seizoen, dat zal draaien om orkaan Katrina die in 2005 het Amerikaanse New Orleans bijna volledig verwoestte. Anders dan het eerste seizoen is de afloop ervan niet te voorspellen, verklappen de makers. “Wie er blijft leven, wie er doodgaat, het zullen allemaal échte verhalen zijn.” 

Katrina-cast

Over de cast van het Katrina-seizoen is nog weinig bekend, behalve dat in ieder geval actrice Sarah Paulson, muze van maker Ryan Murphy die tevens in seizoen één én in American Horror Story te zien was, terugkeert. Ook actrice Annette Bening is van de partij als gouverneur Kathleen Blanco van de staat Louisiana.

Clinton-Lewinsky

Ook voor dit tweede seizoen hebben we nog even geduld nodig: deze verschijnt tevens pas in 2018. Wel is ons beloofd dat het derde seizoen niet lang daarna zal volgen én met de bekendmaking van het thema van ook een vierde seizoen - het beruchte Bill Clinton en Monica Lewinsky-schandaal - vergeven we het de makers. Wij hebben er zin in!

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!