Het is moederdag! Deze vrouwen zijn echte supermama’s met een geweldig doorzettingsvermogen. Tijdens de filmopnames van waren deze actrices namelijk zwanger!

Gal Gadot

Wonder Woman (2017)

Gal Galdot letterlijk een supermama: de actrice was vijf maanden zwanger van haar tweede kindje tijdens de (her)opnames van Wonder Woman. De actiefilm over de prinses van de Amazones draait vanaf 15 juni in de bioscoop!

Halle Berry

X-Men: Days Of Future Past (2014)

Halle Berry had moeite om in haar outfit van Storm te komen tijdens de opnames van X-Men: Days of Future Past. Ze was drie maanden zwanger van haar tweede kindje. Vastberaden om door te werken werden al haar scènes eerder opgenomen.

Reese Witherspoon

Vanity Fair (2004)

In de film Vanity Fair droeg Reese Witherspoon volumineuze jurken en werd strategisch achter meubels geplaatst om haar buik te verbergen. Regisseur Mira Nair was verrast dat de actrice gewoon door wilde werken. "I called up Mira when I found out I was pregnant... And I said, 'If you want to go with this movie, I'm ready for it, just give me the word and I'll show up and we'll do it.' And that took her by surprise," aldus Witherspoon.

Naomi Watts

Eastern Promises (2007)

Naomi Watts speelde zelf een verloskundige in de film Eastern Promises toen ze onverwachts zwanger raakte. Ze had haar research in ieder geval alvast gedaan!

Scarlett Johansson

Avengers: Age Of Ultron (2015)

Scarlett Johansson’s zwangerschap tijdens Avengers: Age Of Ultron maakte de opnames vrij ingewikkeld. Er waren drie stand-ins nodig voor Black Widow's scènes, waarin later Johansson’s gezicht werd geplakt!

Kate Winslet

Divergent (2014)

Om haar babybump te verbergen droeg Kate Winslet als de leidster van Eruditie in de film Divergent vaak een iPad of een map voor haar buik. 

Helena Bonham Carter

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

In de duistere musical Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street van haar toenmalige partner Tim Burton, moest Helena Bonham Carters korset aangepast worden om haar buik te verbergen. "If you look at the film and see my breast size, it goes up and down like a yo-yo. I have my usual tangerines and I walk around the corner and suddenly they're melons."

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.