Vandaag werd bekend dat de nieuwe Indiana Jones waarschijnlijk pas in 2021 uitkomt, als Harrison Ford al achter in de zeventig is. Lucasfilm en Disney willen hierna verder met Indy-avonturen, dus moet een jonge acteur daarna de rol overnemen. Laten we hopen dat ze niet dezelfde fout maken als met Solo: A Star Wars Story, en dat ze deze keer wél gewoon Anthony Ingruber kiezen. Wie?

Article continues after the ad

Tegenvallende resultaten

We hebben al meerdere malen stilgestaan bij de tegenvallende box office-resultaten van Solo: A Star Wars Story. Allerlei redenen zijn aangevoerd, van de regisseurswissel tot de bittere nasmaak van The Last Jedi dat vijf maanden eerder uitkwam, van de ongelukkige releasedatum na grotere blockbusters tot het financiële boekjaar van Disney. Maar waar we nog niet bij hadden stilgestaan is de casting: Misschien had Alden Ehrenreich het gewoon niet, ook al is het een goede acteur.

Perfecte Lookalike

Toen Lucasfilm bekend maakte een film over de jonge Han Solo te maken riepen veel fans online meteen om Anthony Ingruber. Deze jonge acteur is al bijna tien jaar actief als Harrison Ford-lookalike. Op 18-jarige leeftijd zette hij tien jaar geleden een video van zichzelf online waarin hij de legendarische ruimtesmokkelaar perfect nadoet. Deze is inmiddels al twee miljoen keer bekeken.

Age of Adaline

Als je Ingruber ziet dan is het net alsof je naar een digitaal jong gemaakte versie van Harrison Ford zit te kijken. Dat was ook de casting-agenten van de film Age of Adaline niet ontgaan, die de acteur kozen om de jonge versie van Fords personage te spelen. Bij Disney en Lucasfilm leken ze echter te denken dat een jonge hippe naam meer succes zou hebben dan een acteur die al jaren aan de weg timmert en die ook nog eens een kopie is van de oude Solo.

Een paar weken geleden waaide de discussie over Anthony Ingruber opnieuw op, toen Solo-scenarist Jonathan Kasdan op Twitter bevestigde dat de lookalike voor de rol auditie had gedaan.

Misschien is het over een paar jaar alsnog tijd voor een herkansing voor Anthony, want hij doet ook een puike Indy. Sterker nog, hij doet tegelijkertijd Sean Connery na als de vader van Indiana Jones in deze imitatie van een scène uit Indiana Jones and the Last Crusade. Wie weet krijgt hij over een paar jaar dan alsnog zijn kans als de speurtocht naar een jonge versie van de Held met de Hoed begint.