Spoiler alert! Avengers: Infinity War schopte ons vorige week hardhandig tegen de schenen. De helft van onze favoriete superhelden werden onvrijwillig naar het hiernamaals getransporteerd. Wie van de Avengers zullen terugkeren in deel vier? Hier een overzicht.

Article continues after the ad

Mogelijk: Gamora

Hoewel de groene ‘dochter-van’ halverwege Infinity War ter pletter valt, gaan de geruchten dat haar ziel verstopt zit in de mysterieuze Soul Stone. Een terugkeer zit er dus dik in. 

Zeker: SPIDER-MAN

De jonge webslingeraar werd op Titan één met het heelal. Maar hij komt terug! Homecoming 2 zit al enige tijd in de pijplijn én Marvel-baas Kevin Feige bevestigde zijn comeback.

Mogelijk: STAR-LORD

Hoewel Star-Lords imago door zijn onhandige stunt met superbaddy Thanos flink wat schade heeft opgelopen, is hij zonder meer één van de populairste personages uit het Marvel-universum. Apart dus dat de stripboekengigant niet officieel wil bevestigen dat Quill terugkeert. Toch is het, met Guardians 3 op komst, moeilijk voor te stellen dat ‘ie wegblijft.

Zeker: BUCKY BARNES

Check! Sebastian Stan, alias The Winter Soldier, heeft getekend voor Avengers 4.

Mogelijk: GROOT

Keert Star-Lord terug, dan is Groot ook nog niet klaar. Een bevestiging blijft vooralsnog uit, maar dat de wandelende tak voorgoed dood is? Not likely.

Zeker: Vision

Acteur Paul Bettany steekt het niet onder stoelen of banken. De Brit heeft zelfs al een paar kiekjes vanaf de Avengers 4-set gedeeld op Instagram.

Mogelijk: Nick Fury

Ook de S.H.I.E.L.D.-baas werd bevorderd tot een zielig hoopje as. Hoewel het hoge woord er nog niet uit is, lijkt het onwaarschijnlijk dat Fury niet terug zal keren.

Zeker: Drax

Dave Bautista vertelde dat ‘ie extra hard zou trainen voor Avengers 4. De voormalig WWE-man was naar eigen zeggen geïntimideerd door Josh Brolins gespierde uiterlijk.

Mogelijk: Mantis

Zie Star-Lord en Groot.

Zeker: Falcon

Acteur Anthony Mackie heeft inmiddels getekend voor het vierde deel.

Mogelijk: Scarlet Witch

De rode heks en diens rodere wederhelft Vision waren een belangrijk onderdeel van de verhaallijn in Infinity War. Toch staat haar terugkeer nog niet vast.

Zeker: Hawkeye

De Avengers-geruchtenmolen kreeg een dikke slinger door de afwezigheid van Hawkeye. Dus… waar hangt ‘ie uit? In Avengers 4 krijgen we ons antwoord. Boogmans is al gespot op de set.

Mogelijk: Quicksilver

Had je die zien aankomen? Pun intended. Aaron Taylor-Johson, die de snelle Rus voor zijn rekening nam, is naar verluidt gespot op de set in Atlanta.

Zeker: Wasp… en Ant-Man

De vrouw met de plantaardige achternaam, Evangeline Lily, heeft al bevestigd dat ‘haar’ Wasp te zien is in Avengers 4. Ook Ant-Man is gezien op de set. De twee zullen eind dit jaar overigens te zien zijn in hun eigen film: Ant-Man en The Wasp - wat zich vóór Infinity War afspeelt.

Mogelijk: Hank Pym & Janet Van Dyne

Nu we het toch over de mieren hebben: de originele Ant-Man en zijn lievertje Janet hebben wellicht ook een rolletje in de Infinity War-sequel. Sebastian ‘Bucky’ Stan noemde ze tussen neus en lippen door.

Zeker: Captain Marvel

Bepaald geen verrassing voor de oplettende kijker. De post credits-scène hintte naar een rolletje voor Carol Danvers in aflevering vier van de wrekers-saga.

Mogelijk: Dr. Strange

Als er met tijd geknoeid gaat worden, kun je er gif op nemen dat de vreemde dokter weer terugkeert. Een bevestiging (en eventuele Dr. Strange-sequel) blijft echter uit. Spannend! 

Zeker: Black Panther

De kans dat de koning van Wakanda wegblijft is miniem. In februari bewees ‘ie Marvels meest lucratieve held ooit te zijn. En hij was aanwezig bij de opnames. Dus.