Sing On, zangshow

Of je ze nu ziet als dikke guilty pleasure of ze oprecht haat, zangprogramma's zijn hot! Netflix heeft dat nu ook door met Sing On!, maar wij weten nog wel wat andere leuke zangshows die je niet mag missen.

1. The Masked Singer

Van een krijsende kameleon, een funky vos tot een dansende aap in een geel pakkie. Het nieuwe seizoen The Masked Singer belooft nóg hysterischer te worden dan de eerste reeks. En wat hebben we er weer zin in! Vanaf komende vrijdag zullen we weer wekenlang in de ban zijn van de identiteit van de vijftien BN'ers die zich in de kostuums verschuilen. 

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Eindelijk! Hier zie je ze allemaal: de 15 karakters van #TheMaskedSinger📣. Heb jij meteen al een favoriet? 👍#onthulling #raden #zinin

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl) op


2. I can see your voice

We blijven nog even in het dierenthema, want het zou zomaar kunnen dat we flink wat valse kraaien gaan horen in de aankomende show I can see your voice! Dit programma wil onderzoeken of je aan iemand kunt zien of hij/zij kan zingen. Aan de kandidaten dus de taak om zó overtuigend mogelijk te zijn. Hoe? Geen idee! We weten niet of dit nu een top of een flop gaat worden, maar laat maar komen.

Wie overigens zin heeft om bij de opnames aanwezig te zijn, kan zich nu aanmelden. Eén tip: neem oordopjes mee! 

Article continues after the ad


3. My Name is

Wie zegt jou dat je niet mag zijn wie je wil zijn? Als er één programma bij deze quote hoort, is het wel My Name is. In deze opvolger van My Name Is Michael mochten kinderen én volwassenen in de huid kruipen van hun favoriete artiest. Van Amy Winehouse, Lady Gaga, Natasha Bedingfield tot Christina Aguilera: al deze wereldartiesten hebben inmiddels hun vervangers gevonden! Knotsgek, maar daardoor des te leuk om gewoon alsnog een keer te bekijken.


4. Rhythm + Flow

Sing On! USA mag dan nu de blits stelen op Netflix, maar het is zeker niet de eerste zangcompetitie van de streamingdienst. Wie goed zoekt, vindt namelijk de show Rhythm + Flow waarin gezocht wordt naar de beste hiphopartiesten. En dat zagen we nog niet eerder! Aan de artiesten van nu Cardi B, Chance The Rapper and Tip 'T.I' Harris om hun nieuwe collega's te beoordelen. Eén voordeel heeft het wel: gepiep komt er in deze show niet in, want Netflix doet niet aan censureren.


5. Bloed, Zweet & Tranen

Na al dat gerap in het vorige programma is het tijd voor wat oer-Hollandse volksmuziek! Dit zangprogramma is al wat ouder, maar staat nog altijd in ons geheugen gegrift. André en Roxeanne Hazes hadden geen 'daddy issues' maar zochten voor deze show samen met wat collega's wel naar een nieuwe André. Van Samantha Steenwijk, Tino Martin tot John West: diverse artiesten waagden een kans op een mooie carrière én met succes! We weten namelijk nog altijd wie ze zijn. 


5. Hit The Road

Vergeet even het grote podium met een uitzinnig publiek, want in deze coronatijd moest er toch wat originelers komen. Nou, dat is redelijk gelukt. SBS heeft namelijk de succesvolle formule van James Corden en zijn Carpool Karaoke gebruikt om een talentenjacht uit te rollen. Dit levert emotionele beelden op die je nog wat dichter bij de talenten brengt. Je moet het overigens maar durven om naast je favoriete zanger(s) of zangeres de longen uit je lijf te zingen en dan maar hopen dat je niet crasht, maar geen paniek. De BN'ers rijden namelijk niet altijd zelf.


6. So You Wanna Be A Popstar

In The Masked Singer kunnen de BN'ers zich nog verschuilen in hun bizarre outfit, maar dat was jaren geleden wel anders. Diverse artiesten werden namelijk enkele jaren geleden nog gewoon flink voor het blok gezet in So You Wanna Be A Popstar. Zo kreeg Hilbrand Nawijn zelfs een drie van Henkjan Smits voor zijn optreden, au. Uiterst pijnlijk, maar stiekem lachen we allemaal wel een beetje om dit soort leedvermaak. 


7. The Glee Project

Glee-fans opgelet! Je favoriete serie is al jaren van de buis, maar wist je ook dat er een talentenjacht omheen is gebouwd (die zelfs nu nog de moeite van het bekijken waard is)? Bij deze show won je geen platencontract, een auto of een leuk gastoptreden, maar wel een rol van minimaal 7 afleveringen in Glee! De deelnemers moesten huiswerk maken, een clip opnemen en het rechtsreeks tegen elkaar opnemen. Bam, dat noem je nog eens een strijd.


8. All Together Now

Wie het al moeilijk vindt om te zingen voor vier coaches, kan All Together Now maar beter aan zich voorbij laten gaan. De artiesten die hier wél aan meedoen, moeten namelijk een honderdkoppige jury overtuigen van hun optreden. Of je dat nu doet met je talent of net als Nathalie Makoma door 'eens lekker met haar kontje te schudden' is helemaal aan jou. Ook deelnemer Thijs Pot scoorde net als bij The Voice weer een grote hit op YouTube.

Sing On! USA is vanaf nu te zien bij Netflix. Lees hier alvast wat wij ervan vonden.