Pinkpop Festival lijstje

Nog even en het langstlopende festival ter wereld staat weer voor de deur. We hebben het natuurlijk over Pinkpop! 8 t/m 10 juni moet het gaan gebeuren in Landgraaf. Staat het al in je agenda, dan is het onderstaande lijstje voor jou voorprethuiswerk. Was je nog niet van plan te gaan? Lees dan ook gezellig mee. Deze 8 Pinkpop-acts mag je eigenlijk écht niet missen.

San Holo – zaterdag

Niet te verwarren met Han Solo, die we natuurlijk allemaal kennen van Star Wars. San Holo is producer, remixer, DJ en vooral dancevernieuwer. In Amerika is hij al groot, maar deze Nederlander heeft in eigen land nog wat terrein te winnen. En waar doe je dat beter dan op Pinkpop? Check zijn mix tussen EDM en (indie)pop op de openingsdag.

Mumford & Sons – zaterdag

“But it was not your fault but mine. And it was your heart on the line. I really fucked it up this time. Didn’t I, my dear?” Iedereen zal het luidkeels meezingen wanneer de heren van Mumford & Sons deze knaller van een hit over de festivalweides doen galmen. Deze Britse folkrock band, opgericht door leadsinger Marcus Mumford speelt al jaren elk festival plat. Absoluut een headliner die je niet wilt missen.

Confidence Man – zondag

Ken je Confidence Man al? Zegt hun hit "Boyfriend (repeat)" je misschien iets? Aan de naam af te leiden verwacht je een man, maar het is eigenlijk een vierkoppige Australische band. Een drummer, een toetsenist en een koppel dat de meest vreemde choreografie met zelfverzekerde lyrics combineert. Hun elektronische dancepop staat garant voor een heel concert lang springen.

Die Antwoord – zondag

Puur Zuid-Afrikaanse white trash. Geen act op aarde zit zo barstensvol van het zelfvertrouwen als deze Die Antwoord. Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek, je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen. Verwacht een soort hiphop rave zoals je het nog nooit hebt meegemaakt.

Armin van Buuren – zondag

Ja, ach, onze Armin. Heeft hij eigenlijk nog een introductie nodig? Maar liefst 5 keer werd hij tot beste DJ op aarde uitgeroepen. Er blijven maar hits uit zijn koker komen. Als je de kans hebt om Armin van Buuren live te zien, dan moet je die kans nooit laten schieten.

Jett Rebel – maandag

Een moderne rockster van onze eigen bodem. We kennen Jelte Tuinstra inmiddels allemaal. Hij is niet alleen een podiumdier, maar ook nog eens een muzikale duizendpoot. We zijn alweer zeven albums verder en zijn show wordt beter en beter.

Major Lazer – maandag

Misschien ken je ze wel van hun hit “Watch Out For This (Bumaye)” die ze samen met de Nederlandse FS Green en The Flexican produceerden. Hun futuristische feelgood mix van dancehall, trap, reggae, EDM en house levert een parade op van onstuimige megahits. Major Lazer shows zijn keer op keer zulke grote feesten, dat er nog jaren over wordt nagepraat.

The 1975 – maandag

Matt Healy, de leadsinger van The 1975 is een van de grootste Britse popsterren van het moment. Niet alleen in de UK, maar ook in Amerika en grote delen van Europa slaat de muziek van synth-rockband aan als een melancholische karavaan.

More content below the advertising