Komende week gaat de remake van de horrorklassieker Suspiria in première. Wij selecteerden acht horrorfilms die ook toe zijn aan een stijlvolle remake!

It’s Alive (1974)

Goede horrorfilms hebben geen remake nodig. Kijk maar naar de duffe remakes van A Nightmare on Elm Street, The Omen of Carrie. Toch zijn er ook genoeg horrorfilms waar het idee briljant is, maar de uitwerking beroerd. Dat geldt helaas ook voor It’s Alive. Hierin wordt Los Angeles geterroriseerd door een… killer baby! Tja, als je dan toch zo nodig een remake moet maken, laat het dan deze zijn.

 

Children of the Corn (1984)

Het is geen toeval dat Children of the Corn niet in ons lijstje stond van de vijf beste Stephen King-films uit de 80s. Het verhaal, over een sekte van kinderen die het had gemunt op volwassenen, was best griezelig. Helaas waren de jonge acteurs ongeveer net zo eng als een passerend basisschoolklasje op weg naar de gymles. Hoog tijd dus voor een herkansing!

The Wraith (1986)

In The Wraith herrijst een gemaskerde chauffeur (Charlie ‘Tiger Blood’ Sheen) uit het graf om wraak te nemen op een gewelddadige bende straatracers. Het resultaat was een unieke kruising tussen actie, horror en sciencefiction. Het origineel is al top, maar we zouden ons neus niet ophalen voor een iets strakkere remake.

Article continues after the ad

 

Maniac Cop (1988)

Zoals de titel al weggeeft, komen de burgers die deze agent tegen het lijf lopen niet weg met een tik op de vingers. Maniac Cop een originele combinatie van actie en horror met een ijzersterk concept. Helaas wordt dit nogal ondergesneeuwd door overbodige subplotjes en zijlijntjes. We zijn trouwens niet de enigen die graag een remake willen zien van Maniac Cop: regisseur Nicolas Winding Refn (Drive) zou werken aan een update!

 

They Live (1988)

Een werkloze bouwvakker ontdekt dat de wereld is overgenomen door buitenaardse wezens. They Live groeide uit tot een cultklassieker en je kunt je afvragen of deze film echt een remake nodig hebt. Toch zou een remake kunnen afrekenen met een van de grootste problemen van de film: het beroerde monsterdesign.

Shocker (1989)

Wes Craven tekende voor horrorklassiekers als A Nightmare on Elm Street en Scream. Shocker past helaas niet in dit rijtje. Hierin komt een psychopaat terug uit de dood om wraak te nemen op de mensen die hem hebben veroordeeld tot de elektrische stoel. Helaas was de film eerder grappig dan griezelig. Een grimmige remake zou de film alsnog nieuw leven kunnen inblazen!

 

Sometimes They Come Back (1991)

Ook in de jaren 90 rolden de Stephen King-verfilmingen van de lopende band, maar echt eng wilde het tegen die tijd al niet meer worden. Uitzondering op de regel is Sometimes They Come Back, waarin een leraar wordt opgejaagd door de ondode moordenaars van zijn broer. Het zou een gemiste kans zijn als Hollywood uitgerekend dit Stephen King-verhaal geen comeback gunt.

The Faculty (1998)

In The Faculty vallen leraren en scholieren ten prooi aan een buitenaardse parasiet. Een komische horrorfilm van de regisseur van From Dusk Till Dawn en de schrijver van Scream: wat wil je nog meer? Toch was de film net iets te braaf en zijn de effecten inmiddels hopeloos gedateerd. Hoog tijd voor een update dus, bij voorkeur met een comeback van Famke Janssen als verleidelijke lerares!

 

Geen vertrouwen in remakes? Misschien dat onze lijst van de beste horror-remakes aller tijden je op andere gedachten kan brengen!