De cast van Parks and Recreation

We missen de Amerikaanse versie van The Office nog elke dag... Een reboot lijkt echter uitgesloten. Zodoende hebben we soortgelijke shows gezocht die net zo grappig zijn. Hieronder vind je 7 series die je moet kijken als je van The Office houdt!

1. Parks and Recreation

In Parks and Recreation volgen we Leslie Knope, een hardwerkende ambtenaar die probeert (de parken in) haar woonplaats Pawnee te verbeteren. De comedy is in vele opzichten een spirituele opvolger van The Office. Om te beginnen is Parks and Recreaction gemaakt door dezelfde mensen als The Office: Greg Daniels en Michael Schur. Daarnaast is Parks and Recreation ook een workplace comedy, waarbij je de cast op hun werkplek volgt. Gelukkig is Parks and Recreation echter zoveel meer dan een goedkope rip-off. Wat heet: deze comedy is minstens zo leuk als zijn voorbeeld!

 

2. The Good Place

Na The Office en Parks and Recreation creëerden makers Greg Daniels en Michael Schur de beste komedieserie op Netflix: The Good Place. Eleanor krijgt te horen dat ze dood is en vanwege haar goede daden in de Good Place (de hemel maar dan nog beter!) is beland. Ze beseft zich echter al snel dat haar plekje in het hemelse hiernamaals eigenlijk is bedoeld voor iemand anders... Eleanor besluit daarom alsnog een beter mens te worden en haar plaats in de Good Place te verdienen. Anders bestaat de kans dat ze de eeuwigheid in de Bad Place moet doorbrengen.

Article continues after the ad

 

3. Brooklyn Nine-Nine

Oké, dit lijstje begint nu wel een beetje op het cv van Michael Schur te lijken, maar ook Brooklyn Nine-Nine is het kijken meer dan waard als je The Office leuk vindt! Brooklyn Nine-Nine maakt gebruik van hetzelfde mockumentary-principe, maar speelt zich af in een andere setting: een politiebureau. We volgen Jake Peralta, een zeer onvolwassen rechercheur, en zijn collega’s, die stuk voor stuk geweldig gecast zijn. Goed nieuws: het zesde seizoen van Brooklyn Nine-Nine is vanaf 5 juni op Netflix te zien!

 

4. Extras

The Office met Steve Carell is gebaseerd op Ricky Gervais zijn Britse versie. In veel opzichten is Gervais zijn volgende project Extras echter nog veel beter! We zien Gervais in deze comedy als een figurant, die droomt van grotere rollen. Knap genoeg is Extras nóg veel ongemakkelijker dan The Office. Ook is de manier waarop beroemdheden op de hak worden genomen zeer vermakelijk. Helaas werd Extras na twee seizoenen geannuleerd… Daarom noemen we graag ook nog even Gervais zijn meest recente werk: After Life. Je vindt het tweede seizoen van die heerlijk zwarte comedy nu op Netflix.

 

5. Arrested Development

In Arrested Development wordt een disfunctioneel gezin op de proef gesteld wanneer hun vader in de bak belandt wegens fraude. Nu hun financiën bevroren zijn, wenden de leden van de familie Bluth zich tot de nuchtere Michael (Jason Bateman). Michael weet echter dat de problemen van zijn familie veel dieper gaan dan enkel fraude... Fun fact: Arrested Development werd in 2006 na drie seizoenen van de buis gehaald. De serie kreeg in 2013 een herstart. Volgens velen is dat te danken aan het succes van The Office. Toen leken de studiohoofden de potentie van Arrested Development pas echt te zien!

 

6. Cheers

Misschien is Cheers wel de allereerste workplace comedy ooit! We zien Sam, een sportman die een bar opent in Boston, Massachusetts. Cheers is geheel opgenomen in die bar, waar de camera’s zich richten op de vaste gasten die dagelijks aanschuiven. Ook het andere personeel speelt een grote rol. Wij genoten vooral van de opbloeiende liefde tussen Sam en Diane, die enorm doet denken aan de relatie van Jim en Pam. Fun fact: Sam wordt gespeeld door Ted Danson, die je ook terugziet in onze nummer 2 in dit lijstje met series die je moet kijken als je van The Office houdt: The Good Place!

Cheers

 

7. Modern Family

Modern Family draait om drie gezinnen die met elkaar verbonden zijn door ‘pater familias’ Jay Pritchett (Ed O’Neill). De serie volgt de avonturen van een samengesteld gezin, een homokoppel én een ‘traditioneel’ gezin, hoewel je ‘traditioneel’ zeker met een korreltje zout mag nemen… Nadat Netflix de eerste acht seizoenen van Modern Family begin deze maand online zette, staan er inmiddels alweer 44 extra afleveringen op het streamingplatform. Jawel: de seizoenen 9 en 10 van deze comedy zijn nu te zien!

 

Op zoek naar nog meer humor om te lachen? We vertellen je graag wat volgens ons de beste comedyseries ooit zijn. Ook speuren we regelmatig de streamingdiensten voor je af. Zodoende weten we precies wat de beste comedyseries op Netflix en Ziggo zijn!