Lekker Tinderen en series kijken tegelijkertijd

Sommige series vergen 100 procent van je onverdeelde aandacht. Anderen zijn net levend behang. Shows die prima te verteren zijn, zodat jij ondertussen lekker kunt strijken, Tinderen of met je moeder kunt bellen. Wij zetten er zeven op een rij.

More content below the advertising

ALS JE AAN HET KOKEN BENT

CHEF’S TABLE

Lekker wat nasi aan het opwarmen? Een beetje pretentieus geneuzel van een Franse niche-chef die kookt met gemberzeep doet wonderen. Geef het tien minuten et voilà: je bent een soort Gordon Ramsay-light. 

ALS JE AAN HET DUTTEN BENT

EEN MARVEL-SERIE

Hoewel (sommige) Marvelseries best verdienstelijk zijn, zou het hier en daar best wat korter mogen. Ze duren gewoon te lang. Perfect om even bij in slaap te vallen dus. Je gaat out en vlak voordat Daredevil klaar is met zijn oeverloze geklets wordt je wakker. Zo kun je direct die moddervette actiescène meepakken. Iron-Fist werkt het beste wanneer je ’s avonds daadwerkelijk gaat tukken.

ALS JE AAN HET FITNESSEN BENT

ALTERED CARBON

Altered Carbon is het serie-equivalent van een technonummer: één grote adrenalinestoot. Gooi daar een paar acteurs tegenaan met uit-steen-gehouwen lichamen en je hebt een show die prima als achtergrondgeluid fungeert tijdens een maagblokjes-sessie. Bovendien hoef je de serie niet zo serieus te nemen, dus dat is mooi meegenomen.

ALS JE VRIENDEN LANGSKOMEN VOOR KOFFIE EN KANO’S

COMEDIANS IN CARS GETTING COFFEE

De perfecte sfeermaker voor een koffiedate. Comedians in Cars Getting Coffee is luchtig, niet te lang en door de wisselende gesprekstof prima een paar minuten te missen. Ook vermijd je ongemakkelijke stiltes als een pro door ze op te vullen met het geleuter van Jerry Seinfeld.

ALS JE AAN HET BREIEN BENT

PROJECT RUNWAY

Tover je suffe hobby om tot een waar feest. Als je in het tijdsbestek van één aflevering bijvoorbeeld een sok weet te breien heb je bijna zo’n zelfvoldaan gevoel als de deelnemers. 

ALS JE AAN HET LEVEN BENT

FRIENDS

Heb je Friends gezien, dan is de kans groot dat je iedere aflevering met gemak kunt opdreunen. De rewatch-waarde van deze sitcom is bijzonder hoog. Iedere aflevering begint niet voor niets met “The One Where..." of "The One With...”. Het is daarmee de ultieme behangserie. Je kunt letterlijk een andere show opzetten, terwijl je Friends kijkt.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.