Samantha de Jong alias Barbie in Oh Oh Cherso

Er wordt gewerkt aan een reboot van Big Brother en dat zette ons aan het denken: deze roemruchte realityseries verdienen eigenlijk ook wel een doorstart. Doe het, Hilversum!

1. Peking Express (2000)

Nu Big Brother een reboot krijgt, kunnen varianten als De Bus, De Gouden Kooi en Utopia wat ons betreft nog wel even in de ijskast blijven. Wat wel mooi zou zijn, is een nieuw seizoen van Peking Express. Hierin draait het nu eens niet om ruzie, roddels en leedvermaak, maar om een spannende realitycompetitie met internationale allure in de traditie van Wie is de Mol? en Expeditie Robinson. Sterker nog, zowel Art Rooijakkers als Rik van de Westelaken presenteerden beiden zowel WIDM? als Peking Express!


2. Beauty & de Nerd (2006)

Realityseries worden meestal bevolkt door niet al te snuggere modellen of door sociaal uitgedaagde zonderlingen. Beauty & de Nerd bracht deze uitersten op briljante wijze samen! Hierin moesten de twee tegenpolen uit de titel een efficiënt team vormen in een reeks uiteenlopende uitdagingen. Al snel bleek dat de teamgenoten meer van elkaar konden leren dan ze in eerste instantie dachten. The best of both worlds, zullen we maar zeggen…

Article continues after the ad


3. Dames in de Dop (2007)

Het concept van Dames in de Dop had niet misstaan in een melige 80s komedie. In deze realityserie moet een aantal feestbeesten zich namelijk bewijzen op een prestigieuze butleropleiding. En het contrast tussen de losgeslagen studenten en de deftige onderwijzers levert natuurlijk hilarische televisie op. Maar Dames in de Dop wist verrassend genoeg ook te ontroeren, zeker wanneer bleek dat er achter de grote muilen van de kandidaten kleine hartjes schuilgingen.


4. Oh Oh Cherso (2010)

In Oh Oh Cherso gaat een groepje jongeren op vakantie naar de zonovergoten Griekse badplaats Chersonissos. Deze Haagse variant op Jersey Shore was vooral een hit dankzij de uitstekende casting, waaronder natuurlijk Samantha ‘Barbie’ de Jong. Deze blondine groeide uit tot een van de meest spraakmakende realitysterren van Nederland. Er verschenen nog verschillende vervolgen en spin-offs op deze realitykraker, maar het succes van de eerste reeks werd nooit meer gehaald.


5. Wie Trouwt Mijn Zoon? (2012)

Vergeet de fotogenieke Instagram-modellen in series als The Bachelorette en Ex on the Beach, wij hebben veel meer met de alledaagse kandidaten die figureerden in knusse datingshows als Wie Trouwt Mijn Zoon? Zoals de titel al weggeeft, worden hunkerende vrijgezellen in hun zoektocht naar de ware bijgestaan door moederlief. Maar of dat nu zo’n strak plan is? In dezelfde categorie is ook het heerlijk ongemakkelijke Schoondochter Gezocht een dikke aanrader!


6. Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan (2014)

In Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan volgden we een aantal mensen die niets liever wilden dan hun maagdelijkheid verliezen. En daarbij groeiden sommige kandidaten onbedoeld uit tot ware culthelden. Kleine smet op het programma: De Volkskrant ontdekte dat sommige fragmenten in scène waren gezet door de producenten. Een eventuele reboot zou deze misser recht kunnen zetten, want het concept is sterk genoeg om op zichzelf te staan.


7. Get the F*ck out of my House (2016)

Een van de mafste realityseries van de afgelopen jaren was Get the F*ck out of my House. In deze geflopte variant op Big Brother moesten honderd mensen samenwonen in een huis dat was ingericht voor slechts 4 personen. En dat leidde natuurlijk al snel tot knallende ruzies en grimmige confrontaties! Get the F*ck out of my House was hooguit geslaagd als volstrekt onverantwoord sociaal experiment, maar liefhebbers van goed foute reality-tv werden niet teleurgesteld!