Lieve Mama, serie Videoland

Na het grote succes van Mocro Maffia, Nieuwe Buren en De 12 van Oldenheim / Schouwendam komt Videoland met een nieuwe Original. Maak je klaar, want de serie Lieve Mama kan weleens alle records gaan breken!

1. Waar gaat Lieve Mama over?

"Je denkt dat je je grenzen kent, maar als je gezin in gevaar is, hoe ver ga je dan?"

Als Helen (Rifka Lodeizen) na een sportsessie thuiskomt, wordt ze geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie. Haar man (Guy Clemens) wordt vastgehouden door een gewapende overvaller. In haar wanhoop pakt Helen het wapen van de overvaller af en schiet hem in paniek neer - dood. Terwijl dit stel er alles aandoet om te bedenken wat ze met het lichaam aan moeten, staat de achttienjarige Ralf (Shahine El-Hamus) nog altijd onwetend op de uitkijk. Wat gebeurt er binnen toch allemaal?

Helen en Ralf zijn vanaf die dag onlosmakelijk met elkaar verbonden, al weten ze dat zelf nog niet. Het is voor beide het begin van een nog grotere nachtmerrie waar maar geen eind aankomt.

Article continues after the ad


2. Hoe ziet de trailer eruit?

We deelden de trailer al eerder, maar we willen je deze bloedstollende beelden graag nog een keer laten zien! Komt-ie.


3. Wie spelen de hoofdrollen?

Naast Rifka Lodeizen en Guy Clemens speelt de twintigjarige Shahine El-Hamus de belangrijkste rol. Leuk detail: de serie verschijnt pas nu op Videoland, maar Shahine was voor deze rol al in de race voor een Gouden Kalf voor Beste Acteur in een Televisiedrama. Helaas moest hij het afleggen tegen Ramsey Nasr uit I.M, maar de nominatie belooft alvast wat voor de kwaliteit van de reeks! 

Verder zitten Aiko Beemsterboer, Bianca Krijgsman, Barry Atsma, Ergun Simsek en Cynthia Abma in de serie.


4. Waar is de serie op gebaseerd?

Lieve Mama is gebaseerd op de succesvolle thriller van Esther Verhoef. Deze auteur won met dit verhaal over verpleegkundige Helen onder andere een Gouden Strop in 2016 en werd voor diverse prijzen genomineerd. Zo maakte ze kans op de NS Publieksprijs in 2015, de Hebban Crimezone Award, de titel 'Boek van het jaar' en stond ze op de longlist van de Diamanten Kogel in 2016. Ook werd haar boek al vertaald in het Engels, Duits en (Zuid)-Afrikaans. Als de serie net zo fenomenaal is als het boek dan moet het helemaal goed komen.


5. Wie zitten erachter?

Het verhaal mag dan oorspronkelijk van Esther Verhoef komen, maar dat betekent niet dat zij verantwoordelijk was voor het script. De regie lag namelijk volledig in handen van Jelle de Jonge, die eerder meewerkte aan het tweede seizoen De Luizenmoeder en het vierde seizoen Nieuwe Buren. Ingrid van Berkum en Martin van Steijn zijn verantwoordelijk voor het scenario en Fiction Valley is de producent.


6. Uit hoeveel afleveringen bestaat de reeks?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: is deze serie bingewatch-materiaal? Nou, met zes afleveringen die 35 minuten per stuk duren, ben je zo'n 3,5 uur zoet. Daar heb je toch slechts een druilerige zondagmiddag voor nodig? Gelukkig heeft Videoland daarnaast nog tal van andere succesvolle Nederlandse series, dus 'vervelen' komt niet in ons woordenboek voor.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

15 OKTOBER : LIEVE MAMA @videolandonline #lievemama

Een bericht gedeeld door Rifka Lodeizen (@rifkalodeizen) op


7. Komt er een tweede seizoen?

Daar is helaas nog niets over bekend. Het is goed mogelijk dat de makers eerst afwachten hoe goed deze eerste reeks wordt bekeken om zich daarna te buigen over een eventueel vervolg. Nu is het waarschijnlijk zo dat het boek volledig is verfilmd, dus dan moet er net als bij het tweede seizoen Nieuwe Buren toch weer net wat anders worden bedacht. Uitgesloten is een tweede seizoen daarentegen nooit. We houden je op de hoogte!

Lieve Mama staat nu exclusief op Videoland.